Astrologiaan uskominen on vahvaa ja tieteenalana astrologia on jo tuhansia vuosia vanhaa. Lähes puolet uskoo siihen

Miksi monet ihmiset uskovat horoskooppiinsa? Lähes puolet uskoo, että tulevaisuus on kirjoitettu tähtiin. Astrologia on tieteenalana tuhansia vuosia vanha ja astrologiaan uskominen on suotittua. Astrologia on tunnettu siitä lähtien, kun babylonialaiset alkoivat lukea tähdistä tulevaisuutta jo yli 2500 vuotta sitten. Kohtalon lukeminen tähdistä, luonteenpiirteiden tunteminen astrologisen kalenterin mukaan: riittää, kun vilkaisee kirjallisuutta ymmärtääkseen, että kansalaiset pitävät tällaisista lupauksista edelleen. Jo mesopotamialaiset ja assyrialaiset väittivät lukevansa ihmisen tulevaisuuden taivaalta, vaikka tähtiä käytettiin pääasiassa sään laskemiseen ja vuodenaikojen ennustamiseen.

Nykyään kyselyn mukaan 46 prosenttia ajattelee, että ihmisen luonne voidaan selittää astrologisilla merkeillä, ja 58 prosenttia ajattelee, että astrologia on pelkkää tiedettä. Ja 29 prosenttia uskoo, että sen mitä meille tapahtuu, määräävät horoskooppimerkit. Horoskoopit, joita luit lapsena aikakausilehdistä, ovat saaneet nuorekkaan ilmeen. Ne ovat nyt saatavilla älypuhelimissa mobiilisovellusten kautta, ja ne on suunnattu alle 30-vuotiaille. Heistä alle 30 -vuotiaista, jopa melkein 70 % uskoo, että astrologia voi selittää kahden ihmisen välisen rakkauden yhteen sopivuuden. Eli jopa viidesosa alle 30 -vuotiaista länsimaalaisista valitsee kumppaninsa astrologisen merkkinsä mukaan. 

Astrologiaan uskominen on asia, jota on mahdotonta sivuuttaa. Sillä tieteenalana astrologia on kokemassa todellista elpymistä. Tämä ilmiö on tietysti havaittavissa sanoma- ja aikakauslehdissä, mutta myös muodin ja kosmetiikan alalla. Astrologia on nyt kahden vuoden ajan ollut todellinen muoti-ilmiö, kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. Horoskooppi todellakin inspiroi korujen, vaatteiden ja jopa kosmetiikan suunnittelijoita.

Ruotsalaisen Lundin yliopiston tutkijat ovat olleet kiinnostuneita astrologiaan uskovien persoonallisuuksista. Tutkimuksen tekijät olettivat, että ei ole yksimielisyyttä siitä, mikä tekee joistakin ihmisistä alttiimpia näennäistieteellisille uskomuksille kuin toiset, mutta useimmiten mainitut tekijät ovat: persoonallisuuden piirteet ja kognitiiviset harhat. 

Tutkimuksessa mitattiin useiden työkalujen avulla neljä erillistä kohdetta niiden yhteyksien analysoimiseksi: astrologiaan uskominen, viittä suurta persoonallisuuspiirrettä (avoimuus, tunnollisuus, ulospäinsuuntautuminen, miellyttävyys ja neuroottisuus), narsismia ja älykkyyttä. Persoonallisuuden piirteistä avoimuus ja tunnollisuus osoittivat pieniä positiivisia korrelaatioita astrologiaan uskomisen kanssa, samoin kuin taipumus narsismiin. Mitä tulee älykkyyteen, sen suhde tähän uskomukseen oli negatiivinen. Ohittamalla sukupuoli ja ikä, lopulta narsismi, oli vahvin osoitus uskosta astrologiaan. 

Te, jotka edelleen haluatte uskoa horoskooppeihin ja te, jotka edelleen olette kiinnostuneita tästä universumista ja haluatte tiedustella juuri tapaamanne henkilön horoskooppimerkkiä: älkää pahastuko, älkää masentuko. Sillä tutkijat itse tunnistivat tutkimuksensa rajat, jotka johtuivat kyselylomakkeiden itsekäsittelystä, osallistujien kontrollin puutteesta ja käytetyn otoksen alhaisesta edustavuudesta. Astrologiaan saa ja voi edelleen uskoa.

Related Post