Home » Helpotusta helteelle – näissä 5 kauniissa kesämekossa on taatusti mukava olla

Helpotusta helteelle – näissä 5 kauniissa kesämekossa on taatusti mukava olla

Sinikka Merkkiniemi, 70, eläkeläinen, Tuulos 

Nuorempana käytin pukeutumisessani vahvoja ja lämpimiä värejä, koska ne näyttivät silloin mielestäni hyviltä. Ne sopivat temperamenttiini paremmin kuin hempeät pastellit. Keski-iässä hurahdin kuitenkin mustaan ja edelleen tutkailen kaupoissa mieluusti mustien vaatteiden valikoimaa. Värikäs huivi on tosin vakioasusteeni”, toteaa Sinikka Merkkiniemi.

Tyylikäs mekko kestää aikaa. Farkkutakki ja tennarit tekevät siitä rennon, korkokengät ja korut puolestaan juhlavan. A-linjaisessa mekossa on sivutaskut ja puolipitkät hihat. Mekko 299 e, Falla. Farkkutakki 150 e, Gerry Weber. Tennarit 80 e, Tommy Hilfiger. Kehykset 365 e, Salme Optic. Korvakorut 52 e, Aarikka.

© Sampo Korhonen

Sinikka asuu maalla ja nauttii maalaiselämästä jäätyään seitsemän vuotta sitten eläkkeelle hammashoitajan työstä. Lippis, t-paita ja capri-housut sopivat puutarhahommiin. Kyläilyä ja huvittelua varten kaapissa on myös muutama värikäs asu.

Lue myös Kotiliesi.fi: Meikkaaja neuvoi Annelle, 61, miten ihon saa hehkumaan – yhtä asiaa meikkivoiteen kanssa pitää varoa

Väljä viskoosimekko on monikäyttöinen. Se sopii niin rannalle kuin kesäteatteriinkin. Vyötäröleikkauksesta lähtee poimutettu alaosa, joka tekee mekosta mukavan. Kangas laskeutuu kauniisti. Mekko 80 e, Esprit. Tennarit 150 e, Veja. Kehykset 293 e, Salme Optic. Korvakorut 39 e, käsikoru 32 e, Aarikka.

© Sampo Korhonen

”Jos minun pitäisi nyt herätellä mustaan tottunutta silmääni ja hankkia kesäksi kukkamekko, siinä pitäisi olla vahvoja värejä, mutta ei liian suuria kuvioita. Suora, lantiolta poimutettu malli olisi kiva”, luettelee Sinikka kriteereitään.

Pirteän kukkamekon malli on ylhäältä yksinkertainen ja suora, kellotettu helmaosa puolestaan aaltoilee kauniisti. Viskoosimekko 295 e, Kuusama. Espadrillokset 115 e, Unisa. Kehykset 365 e, Salme Optic. Korvakorut 39 e, Aarikka.

© Sampo Korhonen

Tyttömäinen mekko oli suosikki

Kuvauspäivän asuista hän valitsi suosikikseen vihreävalkoisen kukkamekon. Se oli hänestä tyttömäinen ja nuorekas.

Lue myös: Tässä ovat näppärimmät kesämekot 2024 – nämä 7 kaunista mekkoa sopivat niin juhliin kuin rannallekin

Vihreävalkoinen kukkamekko on naisellinen ja nuorekas. Syvää v-pääntietä voi pienentää pukemalla alle valkoisen topin. Mekon takana on joustava kuminauhapoimutus. Viskoosimekko 78 e, Indiska. Kaulakorut 49 e ja 59 e, Aarikka. Kehykset 539 e, Salme Optic. Tennarit 150 e, Veja. Toppi 18 e, Lindex.

© Sampo Korhonen

”Kuvauspäivä oli ihana: hiukseni laitettiin kauniisti ja minut meikattiin. Sain vinkkejä siihen, millaisilla mekoilla voisin korvata leggingsit ja tunikat.”

Pellava imee hyvin kosteutta, joten siitä valmistettu mekko on hellekesän vilpoisin vaate. Kuviolliseen kankaaseen sopii yksinkertainen leikkaus. Mekko 289 e, Marella. Kaulakorut 92 e/kpl, Aarikka. Kehykset 365 e, Salme Optic. Espadrillokset 115 e, Unisa.

© Sampo Korhonen

Tule Vivaan muotimalliksi

Toivotko apua pukeutumispulmiisi? Jos onni suosii sinua, Viva-muuttujan työryhmä uudistaa ilmeesi.

Kerro toiveesi ja liitä mukaan tuore valokuva sekä vaatekokotiedot. Osoite: Viva/ Muuttuja, Uudenmaankatu 10, 00015 Otavamedia tai viva@otavamedia.fi, aihekenttään: Muotimalli.

Hiukset: Satu Barck / Piece of Hair 09 42412 072

Meikki: Haije Sundqvist 050 350 5172 

Kuvauspaikka: Annalan huvila

Juttu julkaistu Vivan numerossa 6/2024

Selaa ylöspäin