Home » Joel Melasniemi ei murehdi aiempia suhteita, koska päätyi kohtaamaan tohtorisvaimonsa: ”Olen edelleen ihan rakastunut”

Joel Melasniemi ei murehdi aiempia suhteita, koska päätyi kohtaamaan tohtorisvaimonsa: ”Olen edelleen ihan rakastunut”

Säveltäjä ja muusikko Joel Melasniemi kertoo Tässä iässä -jutussa perheestään.

”Kaikki suhteeni nuoresta asti ovat olleet isoja ja vakavia. Olen saanut kotoa pitkän liiton mallin, ja jokaisen parisuhteeni päämääränä on ollut yhteinen hautapaikka. Edelliset suhteeni tulivat tiensä päähän, enkä murehdi niitä sen enempää, sillä onneksi kohtasin vaimoni.

Olemme olleet yhdessä jo 16 vuotta, ja olen edelleen ihan rakastunut. Olen oppinut häneltä paljon, muun muassa sen, että ystävyyksistä täytyy pitää huolta, seisaaltaan ei ruokailla ja kun keittoa syödään lusikalla, lautasta ei kallisteta.

Vaimo on logistiikan tohtori ja terveydenhoitoalan tutkija eikä millään lailla julkisuuden henkilö. En pidä lokeroivasta ajattelusta enkä halua määritellä, että täydentäisimme toisiamme, koska toinen on muusikko ja toinen vakavalla akateemisella uralla, molemmissa meissä on eri puolia. En ole ikinä ajatellut olevani mikään hippi tai muusikon renttu.”

Suhteet Onnellinen isä

”Tapasin vaimoni juuri oikealla hetkellä. Rakastuimme ja kun olimme seurustelleet kolme vuotta, oli luonteva siirtymä perustaa perhe ja haluta lapsia. Sitä ennen minulla ei ollut erityisiä lapsihaaveita, enkä rakastunut vaimooni ajatellen, että hänestä tulisi hyvä äiti lapsilleni.

Olen nelilapsisen perheen hellitty kuopus, ja rakkauden määrä, joka minuun on lapsena ladattu, on aivan suunnaton. Nyt kun olen isä, minulla on mahdollisuus jakaa rakkautta eteenpäin omille lapsilleni, ja haluan tehdä niin. Lapset muuttivat ihan kaiken. Elämä ennen lapsia oli kuin tammipelin pelaamista, se oli kivaa, mutta aika helppoa. Nyt elämä on kuin shakkia, se on kompleksisempaa, ja omat osaamisen rajat piirtyvät tuskallisen selkeästi. Silti kukaan shakinpeluun aloittanut ei tosissaan kaipaa takaisin tammilaudan ääreen.”

Juttu on lyhennelmä on Sanna Wirtavuoren kirjoittamasta haastattelusta, joka julkaistu Anna-lehdessä 48/2023.

Selaa ylöspäin