Home » Kotiliesi: Lea Laven meni nuorempana salaa naimisiin – sitten hän lähti ja katui loppuelämän

Kotiliesi: Lea Laven meni nuorempana salaa naimisiin – sitten hän lähti ja katui loppuelämän

Uusimman Kotiliesi-lehden haastattelussa laulaja Lea Laven kertoo, kuinka tapasi elämänsä rakkauden, Ilkan.

Ilkan ja Lean rakkaus syttyi hieman ennen Lean 40-vuotissyntymäpäiviä, joita he juhlivat ensimmäistä kertaa julkisesti parina yhdessä.

Naimisiin pari meni kertomatta asiasta kenellekään, ja sen jälkeen samppanjalle Kaivohuoneelle. Suhde kesti yli kymmenen vuotta.

”Ilkka oli aivan loistava tyyppi, joka ei taatusti etsinyt minussa muuta kuin itseäni. Hän arvosti minua kovasti, samoin minä häntä. Luotin häneen sataprosenttisesti ja hänkin minuun. Meillä oli hyvä suhde, kaikki vaan toimi. Ei tarvinnut selittää mitään. Silti lähdin pois.”

Lea kertaa asioiden kulun Kotiliedessä. Eroa edelsi Lean päätös muuttaa Naantalista Helsinkiin, missä hän asui lopulta puolitoista vuotta.

Lea palasi Naantaliin, jonka jälkeen pari mietti erotako vai ei. Lopulta eroon päädyttiin. Se oli Lean kolmas avioero.

”Niinkin asiat voivat mennä. Olin niin jääräpäinen, etten osannut tehdä sovintoa. Pikkuasioissa voin muuttaa mieltäni kahdessa minuutissa, mutta isoissa asioissa en. Kun jotain päätän, se pysyy.”

Vuosien mittaan Lean ja Ilkan suhde muuttui syväksi ystävyydeksi. Lopulliset hyvästit jätettiin noin vuosi sitten, kun Ilkka kuoli.

Tekemättä jäänyt sovinto Ilkan kanssa kaduttaa eniten, Lea kertoo Kotiliedessä.

”Nyt vanhemmiten ymmärrän, että ihmisten ei tarvitse olla samasta puusta veistettyjä. Me olemme erilaisia, mutta pärjäämme keskenämme niin kauan kun osaamme puhua.”

75-vuotiaana Lean kova kuori on murentunut pois.

”Olen ollut tuittupää ja kiivastelija, mutta nyt olen sovinnollisempi ja osaan suhtautua ihmisiin luonnollisemmin.”

Lea Lavenin koko haastattelu on luettavissa Kotiliedestä.

Selaa ylöspäin