Home » Laulaja Olli Halonen ei aiemmin halunnut lapsia – nyt perheessä on pienet kaksoset

Laulaja Olli Halonen ei aiemmin halunnut lapsia – nyt perheessä on pienet kaksoset

Kun laulaja-lauluntekijä Olli Halonen, 36, astui puolitoista vuotta sitten asuntonäytössä espoolaisen paritalon ovesta sisään ja näki terassilta aukeavan peltomaiseman, hän tiesi tulleensa kotiin. Avopuoliso piti kuitenkin vielä suostutella muuttoon. Se ei lopulta ollut vaikeaa, sillä he molemmat nauttivat luonnossa liikkumisesta.

– Olen maalaispoika ja uuden kodin peltomaisema hurmasi minut täysin. Olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni Kuopiossa­, mutta vietimme kaikki vapaa-ajat perheemme sukutilalla Leppävirralla.

Espoossa asumisessa on parasta, että kotiovelta pääsee suoraan luontoon.

– Kiireisen keikkaputken jälkeen tuntuu ihanalta palata kotiin, vaihtaa ulkovaatteisin ja lähteä metsään kiertelemään, Olli kertoo kotinsa aurinkoisella terassilla.

Pohjola ja Suomen kesä -kappaleista tutuksi tulleen laulajan perhe kasvoi maaliskuussa kaksostytöillä. Juuri nyt elämä tuntuu tuoreen isyyden ja uramenestyksen myötä varsin hyvältä.

– Näiden hetkien toivoisi kestävän ikuisesti. Elämä on nyt lähestulkoon täydellistä. Samanlaista huumaavaa tunnetta voin kokea tehdessäni musiikkia. Se hetki, kun olen luonut jotain uutta ja tajuan tehneeni mahdollisen hitin, tuntuu kuin ensirakastumiselta.

Isyys on tuntunut luontevalta

Vaikka kaksosten myötä arki on muuttunut, Olli on yllättynyt, miten vähän hän itse on muuttunut isäksi tultuaan.

– Mietin aiemmin, miten oudolta tuntuisi ryhtyä puhumaan itsestä isänä.

Kaikki on mennyt kuin luonnostaan.

– On hämmentävää, miten luontevalta kaikki tuntuu. Ehkä se johtuu siitä, että olen jo 36-vuotias ja nuoruuden kiivain juhlintavaihe on ohi. Ajattelin ennen, etten haluaisi lapsia, koska halusin elää uralleni ja unelmilleni. Pari vuotta sitten alkoi kuitenkin yllättäen tuntua, että saattaisin haluta isäksi.

Olli ei pelästynyt silloinkaan, kun sai tietää, että tulossa olivat kaksoset.

– Se hetki oli hyvin onnellinen. Oli helpotus kuulla, että vauvoilla oli kaikki kunnossa. Onhan kaksosissa paljon hommaa, mutta toisaalta myös onnesta pakahtumisen hetkiä, kun molemmat katsovat minua rauhallisesti hymyillen.

Välillä, kun toisen vauvan rauhoituttua toinen jatkaa huutamista ja herättää jo nukahtaneen sisaren, Olli saattaa miettiä, että tilanne menisi aika lailla eri tavalla, jos lapsia olisi vain yksi.

Lue myös: Isäksi tulo yllättäen mullisti muusikko Teemu Roivaisen arjen – esikoisen elämässä Saara Aallolla on erityisrooli

”En ole koskaan ollut luontaisesti lahjakas musiikissa”

Jo nuorena Olli haaveili muusikon urasta. Hän teki musiikkia eri bändeissä ja taustalla, kunnes häntä alkoi turhauttaa. Hän halusi laulaa kappaleensa itse, vaikka ei ollut koskaan varsinaisesti laulanut.

– Laulajaksi ryhtyminen oli hulluinta, mitä olen koskaan tehnyt. Aloitin nollasta iässä, jossa monille sanotaan, että olet liian vanha tähän. Se oli pähkähullua, mutta kun jotain päätän, teen sen.

Olli oli soittanut rumpuja teini-iästä, ja hän tiesi, miten harjoitellaan tehokkaasti.

– Treenasin laulamista seitsemän tuntia päivässä, ja parissa vuodessa saavutin hyvän laulutaidon. En ole koskaan ollut luontaisesti lahjakas musiikissa, sain ala-asteella musiikista vitosen. Lahjani on siinä, että olen aina ollut kova tekemään töitä, eikä minulla ole tarvetta vapaa-ajan viettämiselle.

Esiintyminen jännittää Ollia silti aina. Hän ei ole showmies luonnostaan.

– Lapsena ja nuorena olin luokan pelle ja nautin huomiosta, mutta teini-iässä muutuin hiljaiseksi. Olen vieläkin juhlissa se tyyppi, joka ei puhu mitään. Lavalla oleminen on helpompaa, koska siellä minun ei tarvitse kilpailla huomiosta toisin kuin bileissä. Kun esiinnyn lavalla, kaikkien huomio on minussa jo valmiiksi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Laulaja Kyösti Mäkimattilan kaapista löytyy 50 rusettia: ”Eräs nainen valmistaa niitä minulle miesvainajansa kravateista”

Miten päivä jatkuu tästä?

Lähden viimeisiin livetreeneihin ennen kesän keikkoja. Soitamme bändin kanssa keikkasetin vielä kerran läpi. Treenit jatkuvat varmasti iltaan asti.

Kotiin palaan tekemään ilta-askareita kaksosten kanssa. Ennen katsoimme puolisoni kanssa televisiosarjoja, mutta nykyään illat menevät kaksosten touhuissa. Heillä on silloin päivän rauhattomin hetki.

Nukkumaan menen kahdentoista aikaan. En sovi menoja heti päivän alkuun. Nautin kiireettömistä aamuista ja siitä, että voin syödä lasten kanssa aamiaista rauhassa.

Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 27/2024.

Selaa ylöspäin