Saksalaisen lentoyhtiö Lufthansan liikenteessä on nyt valtavia ongelmia maailmanlaajuisesti. Asiasta kertoo muun muassa Expressen.

Lufthansan mukaan ongelmien syy on rakennustöissä vahingoittuneissa lasikuitukaapeleissa. Kaapelikatkojen korjaaminen kestää arviolta iltapäivään asti.

Kaikki koneet ovat tällä hetkellä lentokiellossa, uutisoi Bloomberg.

Lähes kaikkien saapuvien koneiden laskeutuminen on estetty Frankfurtin lentokentälle, uutisoi AFP. Lentokenttä on tällä hetkellä tukossa koneista. Kaapelivika havaittiin Frankfurtissa.

Vaikutukset Suomeen

Lufthansalla on tänään Helsinki-Vantaalta Frankfurtiin kolme lentoa ja Müncheniin kaksi lentoa, kerrotaan Finavian viestinnästä.

Toistaiseksi vain yksi lento on peruttu. Kyseessä on kello 13:45 lähtevä lento Frankfurtiin. Helsinki-Vantaan lähtevien ja saapuvien lentojen tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilla.

Saksan viranomaiset kertovat tutkivansa mahdollista hakkerihyökkäystä.

– IT-vian vuoksi monet Lufthansan tietojärjestelmät eivät tällä hetkellä toimi. Tästä syystä matkustajien on varauduttava häiriöihin lentoaikatauluissa ja lähtöselvityksen aikana. Lisätietoja julkaistaan ​​mahdollisimman pian, Lufthansa tiedottaa verkkosivuillaan.

– Jos lentosi peruuntuu, suosittelemme, että et mene lentokentälle vaan varaa lentosi uudelleen Chatbotissamme.

Häiriöitä ollut myös muualla

Expressen kertoo, että myös Ruotsin ja Tanskan kansallinen lentoyhtiö SAS altistui eilen kyberhyökkäykselle, joka johti siihen, että verkkosivusto ei toiminut niin kuin sen pitäisi.

Lukijat ilmoittivat muun muassa Expressenille, että he näkivät SAS-sovelluksessa tietoja muista matkustajista.

Juttu päivittyy.

Related Post