Home » Maria Veitola joutui leikkaukseen: ”Olin totaalisen väsynyt jatkuvaan, vihlovaan kipuun”

Maria Veitola joutui leikkaukseen: ”Olin totaalisen väsynyt jatkuvaan, vihlovaan kipuun”

Maria Veitola joutui olkapääleikkaukseen. Hän kertoi vihoitelleesta kädestään Instagramissaan kuvien kera.

– Ensin se oireili tenniskyynärpäänä (vai some-), joka eskaloitui jäätyneeksi olkapääksi, jota ehdin potea puolisentoista vuotta, Maria kertoi.

Maria kertoo yrittäneensä kaikkea, jotta vihlova kipu loppuisi.

– Venyttelin, jumppasin, kävin hierojalla, jäsenkorjauksessa ja akupunktiossa, söin särkylääkkeitä ja otin kortisonipistoksia. Treenasin ja olin treenaamatta, kertoo Maria.

Lopulta ei auttanut muu kuin mennä leikkaukseen.

– Olkapää leikattiin, oli etulabrumin irtirepeämää, rispaantunut lapalihaksen jänne, rustovauriota ja paljasta luuta. Yllärinä löytyi joku vanha vamma, oon pinnistellyt muistaakseni, että onko tää se kun kaaduin mopolla, pyörällä, laskettelusuksilla vai rappusissa teatterikoulun pääsykokeissa. Ehkä joku niistä, tai sitten muuta, Maria kirjoittaa Instagramissa.

Tällä hetkellä Maria toipuu leikkauksesta ja hänellä on pitkä lista toipumista edistäviä asioita tukenaan: jääpakkaukset, särkylääkkeet, homeopatia, jumppaliikkeet, fysioterapia, infrapuna, läheiset, kissat ja Solsidanin uudet jaksot.

Kipua ja väsymystä on edelleen, mutta Maria luottaa kirurgiinsa ja siihen, että olkapää parantuu ajallaan.

Maria toimii yksinyrittäjänä ja vastaa itse sairaanhoitokuluista ja sairausajan taloudellisesta turvasta.

Hän kiittää julkaisussa itseään siitä, että on hankkinut yritykselleen kattavan terveysturvavakuutuksen ja maksanut YEL-vakuutusta aitojen työtulojensa mukaan.

– Muutenhan tästä ei olisi tullut yhtään mitään.

Marian mukaan yksinyrittäjän ei koskaan ole oikea tai hyvä aika levätä, ei etenkään joulun alla.

– Mutta joskus on pakko luottaa siihen, että yhteistyökumppanit ymmärtävät ja joustavat, ja että oma terveys ja hyvinvointi saavat olla prioriteettilistan ykköspaikalla.

Kommenttikenttään on tullut runsaasti niin vertaistukea kuin pikaisen toipumisen toivotuksia. Laulaja Erin jakaa kokemuksiaan kipeästä olkapäästä.

– Mulla on olkapää ollut kipeä 8 vuotta ja olen yrittänyt vaikka mitä, mutta pakko todeta, ettei se siitä. They call me slow… tsemppiä ja perästä tullaan!

– Parane pian! Varo kuitenkin solsidania, se nauru voi sattua, varoittelee puolestaan Sikke Sumari.

– Oi ei! Voiko sanoa että kipeät olkapäät on suoraan perseestä. Tsemppiä Maria, toivottaa lääkäri Pippa Laukka.

Selaa ylöspäin