Antti Häkkäsen (kok) ja Jussi Saramon (vas) kannat ”Nato-Suomesta” ovat hyvin erilaiset. Kansanedustajat vierailivat tiistaina IL-TV:n Suoraan asiaan -ohjelmassa.

Kansanedustajat Antti Häkkänen (kok) ja Jussi Saramo (vas) ottavat IL-TV:n Suoraan asiaan -ohjelmassa kantaa siihen, millainen rooli Suomella olisi Natossa.

Jaksossa Häkkäseltä ja Saramolta muun muassa kysytään, tulisiko Suomen osallistua Naton ydinaseharjoituksiin ja tulisiko suhtautua avoimesti ajatukseen siitä, että Suomeen sijoitettaisiin Naton ydinaseita.

Saramo suhtautuu asiaan hyvin kielteisesti, mutta Häkkänen on avoin ydinaseharjoituksille eikä suoraan tyrmää ydinaseitakaan Suomessa, vaikkakin pitää sitä epätodennäköisenä.

Jaksossa Saramo vastaa myös kysymykseen siitä, kelpaako vasemmistoliitolle Naton ydinasepelotteen tuoma suoja, mutta muuten ydinasepolitiikkaan ei haluta osallistua.

Häkkänen on puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ja Saramo ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Suomi ei ole virallisesti asettanut ennakkoehtoja Nato-jäsenyydelleen. Kun Suomesta tulee todennäköisesti jonain päivänä liiton täysjäsen, on edessä kuitenkin päätöksiä siitä, millainen on ”Nato-Suomi”.

Suoraan asiaan -ohjelman 14.2. kuvatun jakson voit katsoa kokonaisuudessaan tästä:

iltalehti.fi

Related Post