Alle 30-vuotias nainen oli sisarustensa kanssa Tampereen Lielahden ABC:n kylmäaseman luona syyskuussa 2020. Oli ilta. Paikalle saapui kaksi noin 30-vuotiasta miestä mustalla Porschella.

Toinen miehistä kyseli seurueelta huumeita. Sen jälkeen hän otti naisesta kiinni ja kuljetti olkapäästä kiinni pitäen Porschen takapenkille.

Naista ajelutettiin kolmisen tuntia Pirkanmaan alueella. Miehet olivat sitoneet hänet teipillä käsistä, jaloista ja niskasta. He työnsivät suuhun hanskan ja panivat teippiä pään ympäri ja kangaskassin päähän.

Matka keskeytyi, kun nainen vietiin hiekkamontulle. Syyttäjän mukaan siellä toinen miehistä potki häntä päähän kun toinen piti kiinni. Naista nöyryytettiin leikkaamalla hänen pitkät hiuksensa lyhyiksi. Miehet ottivat naisen repun ja heittivät siellä olleet tavarat pusikkoon. Mustavalkoisen metallisen rasian he pitivät itsellään.

Jätettiin sairaala-alueelle

Hiekkamontun jälkeen jälkeen matka jatkui. Syyttäjän mukaan sisko soitti uhrin puhelimeen, jolloin toinen miehistä vastasi. Hän vaati siskolta 5 000 euroa ja uhkasi naiselle muuten käyvän huonosti.

Kyyditys päättyi lopulta Pitkäniemen sairaalan alueelle. Syyttäjän mukaan miehet vielä pelottelivat naista, kunnes ajoivat tiehensä. Toinen miehistä heitti juomapullonsa maahan lähistölle.

Nainen pyysi läheisellä bussipysäkillä ollutta henkilöä soittamaan hätäkeskukseen. Kello oli tuolloin yhdeksän illalla. Hän oli huomannut juomapullon ja toimitti sen poliisille. Siitä löytyneet sormenjäljet olivat osa todistusaineistoa.

Nainen tunnisti tekijät

Tapahtumakokonaisuuden vuoksi miehiä syytettiin törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja varkaudesta. He kiistivät teot.

Noin 30-vuotias nainen tunsi toisen tekijän entuudestaan. Toisen hän tunnisti poliisin esittämien kuvien joukosta. Käräjäoikeus piti asianmukaisesti suoritettua tunnistamista luotettavana, ja sitä tukivat myös kirjalliset todisteet.

Tekijöiden puhelimet olivat paikantuneet samoihin paikkoihin ja vastasivat uhrin illan reitistä kertomaa. He olivat myös pitäneet tapahtumapäivänä useita kertoja yhteyttä toisiinsa ennen ja jälkeen vapaudenriiston.

Tuomio

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehet rangaistuksiin rikoksista. Molemmilla on aiempaa rikostaustaa.

Oikeudessa käsiteltiin samassa yhteydessä vanhemman miehen muita rikoksia, joihin lukeutui huume- ja liikennerikoksia sekä naisen pahoinpitely. Nämä teot mies tunnusti.

Vuonna 1990 syntynyt mies tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä, varkaudesta ja muista rikoksista 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistukseen vaikutti hänen aiempi ehdollinen tuomionsa, joka nyt pantiin täytäntöön.

Vuonna 1991 syntynyt mies tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja varkaudesta 1 vuoden ja 5 kuukauden vankeusrangaistukseen. Rangaistusta alentavana otettiin huomioon hänen aiemmin saamansa tuomio. Lisäksi miehelle langetettiin 450 euron uhkasakko, koska hän ei saapunut paikalle oikeuteen.

Miesten maksaa naiselle 4200 euroa korvauksia.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Kumpikin tuomittu on ilmoittanut tyytymättömyyttä koko tuomioon.

Related Post