Home » Samuli Edelmannin ja Johannes Lahtelan ystävyys on niin syvä, että he soittelevat toisilleen yölläkin

Samuli Edelmannin ja Johannes Lahtelan ystävyys on niin syvä, että he soittelevat toisilleen yölläkin

Näyttelijä-laulaja Samuli Edelmann ja kirjailija Johannes Lahtelan ystävyys on kestänyt yli 20 vuotta.

”Johannes on upea kirjailija ja tulee vähän samankaltaisesta taideyhteisöperheestä kuin minä. Meidän historiassamme on paljon yhtäläisyyksiä”, Samuli kertoi Ravintola Teatterissa Helsingissä.

Hän oli tullut sinne juhlistamaan Johanneksen kirjaa Yksinäisen miehen poika, joka kertoo Lahtelan suvun traumojen siirtymisestä sukupolvelta toiselle. Johanneksen esikoisteos oli Samulin elämäkerta. Siinä Samuli kertoi avoimesti omasta alkoholismistaan.

Lue myös: Kirja: Rakkautta varjosti kaikkea kuristava kontrolli – Samuli Edelmann puuttui Laura-vaimon hymyilyyn ja vaatteisiin

Samulin mukaan hänen ja Johanneksen ystävyyden ytimessä on nimenomaan se, miten vain kaksi raitista alkoholistia tai addiktia voivat kaltaistaan ymmärtää.

Toiselle voi aina soittaa.

”Toki aamuyöllä saatan olla jo nukkumassa ja puhelimeni on äänettömällä, mutta soitan kyllä aina takaisin. Ei se ole sen kummallisempaa”, Samuli totesi. 

Hänellä on myös muita raitistuneita ystäviä, joille voi soittaa milloin vain.

”Kukaan meistä ei pärjää täällä yksin, mutta meitä on tässä monta ihmistä. Ja se on kaunista“, Samuli sanoo.

Lue myös Seura.fi: Samuli Edelmann ja Santeri Kinnunen muistelevat opiskeluaikoja Jussi Parviaisen uudessa elämäkerrassa: ”Jussi oli meille valtava esikuva”

Raitistuminen on ollut Samulin elämän käännekohta.

– Totta kai se on ollut isoin käänne minun elämässäni, ja syy, että olen tässä. 

Kuluva vuosi on Samulille työntäyteinen. Elokuussa hänet nähdään Helsingin Juhlaviikoilla ison orkesterin kanssa. Siellä hän esittää musiikkia edesmenneen isänsä Toni Edelmannin sävellyksiä sisältäneiltä Vaiheet ja Vaiheet 2 -albumeilta. Lisäksi Samulilla riittää kuvauksia Häjyt 2 -elokuvan ja Poromafian uuden kauden parissa. 

Selaa ylöspäin