Home » Archives for märts 24, 2024

Entisen NHL-pelaajan kuolemasta musertava tieto

Entinen NHL-hyökkääjä Kanstantsin Kaltsou kuoli aiemmin maaliskuussa. Valkovenäläinen entinen NHL-pelaaja Kanstantsin Kaltsou, 42, kuoli 18. maaliskuuta Yhdysvalloissa Miami Beachilla sijaitsevassa hotellissa. Kaltsou seurusteli ennen kuolemaansa tenniksen supertähden Aryna Sabalenkan, 25, kanssa.

Lue lisää

Iso menetys – SM-liigan tähtihyökkääjä pelikieltoon

Jaakko Rissasen huitaisun katsottiin olleen piittaamaton. KalPan Jaakko Rissanen sai yhden ottelun pelikiellon ja on näin ollen sivussa maanantain Ilves–KalPa-ottelusta. Keskushyökkääjä Rissanen huitaisi mailallaan Ilveksen Eetu Päkkilää käteen. Liigan kurinpitodelegaation mukaan se täyttyi huitomisen tunnusmerkistön ja se oli pelikiellon arvoinen.

Lue lisää

Alikersantin raivoaminen meni yli

Uusien alokkaiden siivouspalvelus ei sujunut alikersantin mielestä mallikelpoisesti. Alikersantin käytös johti kuitenkin tuomioon. Porin Prikaatissa Säkylässä alikersanttina ja alokkaiden ryhmänjohtajana toiminut mies simputti naispuolisia alokkaitaan rikollisella tavalla. Tammikuun alussa 2023 alikersantti meni tupaan suorittamaan siivoustarkastusta. Hän epäili, etteivät alokkaat olleet edes yrittäneet tosissaan siivota mitään.

Lue lisää

Salainen kylmän sodan ydinaseille rakennettu tukikohta sulaa Grönlannissa – Jääpeitteen alle hautautunut ydinjäte vaarassa vuotaa

Radioaktiivista jätettä hautautui jääpeitteen alle, kun Yhdysvaltojen armeijan tukikohta tuotti tarvitsemansa sähkön ja lämmön osittain liikuteltavalla ydinreaktorilla. Kylmän sodan aikaiset ydinjätteet ovat vaarassa vuotaa haudoistaan, kun ilmastonmuutos sulattaa arktisia jäätiköitä ja nostaa merenpinnan tasoa. Yhdysvaltaisvirasto GAO:n (Government Accountability Office) julkaiseman raportin mukaan maan kylmän sodan aikaiset toimet jättivät jälkeensä radioaktiivisia saasteita Grönlantiin, Espanjaan ja Marshallinsaarille.

Lue lisää

Expressen: Venäjän harjoittama GPS-häirintä vaikuttaa jo siviili­lentoihin

Venäjä häiriköi GPS-signaaleja Suomen yllä ja lähiympäristössä. Ruotsalaismedian mukaan häiriköinti vaikuttaa myös siviili-ilmatilaan. Venäjän harjoittama GPS-häirintä on vaikuttanut myös siviililentoihin, uutisoi ruotsalaislehti Expressen. Iltalehti uutisoi alkuviikosta, miten Suomen yllä ja lähiympäristössä on ollut alkuvuoden aikana huomattava määrä GPS-häiriöitä.

Lue lisää
Selaa ylöspäin