Home » Archives for mai 18, 2024

Zelenskyi lyttäsi Macronin ehdotuksen olympia­rauhasta

Ukrainan presidentti uskoo, että aselepo vain hyödyttäisi Venäjää. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi torjui Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vetoomuksen aselevosta Ukrainassa Pariisin kesäolympialaisten aikana. Zelenskyi kertoi AFP:n haastattelussa puhuneensa vetoomuksen tehneen Macronin kanssa.

Lue lisää

Tämän miljoona­kaupungin pelätään olevan ”seuraava Aleppo”

Ukrainan viranomaisten mukaan Koillis-Ukrainan kaupunkiin on iskenyt tammikuusta alkaen enemmän ohjuksia kuin koskaan sitten sodan ensimmäisten kuukausien. Noin 1,4 miljoonan asukkaan Harkova on Ukrainan toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee maan koillisosassa vain 40 kilometrin päästä Venäjän rajasta. Tästä muistutuksena kaupunki on ollut viime aikoina rajujen pommitusten kohteena. Neuvostoliiton alkuaikoina Ukrainan pääkaupunkina toiminut Harkova olisi sen...

Lue lisää

Yhdysvaltalais­poliitikko teki ”teemukes­kisarjat” – Sanasota syttyi

”Räpsähtelevät tekoripset” olivat Yhdysvalloissa opiskelijoiden sijaan Yhdysvaltain edustajainhuoneen demokraattiedustajalla. ”Räpsähtelevät tekoripset” nostattivat torstai-iltana Yhdysvalloissa kiihkeän poliittisen väittelyn, kun republikaanipoliitikko Marjorie Taylor Greene yltyi kommentoimaan demokraattien Jasmine Crockettin ulkonäköä kesken Yhdysvaltain edustajainhuoneen valvonta- ja vastuukomitean istuntoa. Greene antoi kommenttinsa kesken istunnon, jossa oli määrä keskittyä siihen, että tulisiko maan oikeusministeri Merrick Garlandia pitää vastuussa kongressin halventamisesta.

Lue lisää

Leijonien maalivahti teki oudon oman maalin – Näin hän selittää

Harri Säteri suttasi kiekon omiin. Harri Säterille kävi Kanada-ottelussa harmillinen moka, kun hän pisti kiekon vahingossa omaan maaliin. Tilanne sattui, kun Kanadan Brandon Tanev ajoi maalille ja sörkki kiekkoa Säterin patjoista sisään. Maaliviiva ei ylittynyt, mutta sitten Säteri tökkäsikin yhtäkkiä pelivälineen omiin.

Lue lisää

Jukka Jalonen löi kylmät luvut tiskiin: ”Maksoimme isoa hintaa”

Leijonat sortui pahoihin lapsuksiin. 2–0-johto vaihtui Kanadan tasoitukseen. Leijonat meni uudestaan johtoon, mutta niin vain kanadalaiset NHL-tähdet kirivät rinnalle ja ohi. 3–5-tappio oli lopputulos. Leijonat paransi pelaamistaan, mutta pistepotti ei karttunut.

Lue lisää
Selaa ylöspäin