Home » Archives for mai 28, 2024

Venäjään kohdistuu nyt ennen­näkemättömiä iskuja – Asiantuntija huolestui

Iskut Venäjän ydinohjusten ennakkovaroitusjärjestelmään ovat uusi käänne Ukrainan sodassa, ja niiden seuraukset voivat olla kauaskantoisia. Ukrainan sotilastiedustelu HUR iskee drooneilla Venäjän ydinaseiden ennakkovaroitusjärjestelmään. Venäjällä on käytössä järjestelmiä, jotka varoittavat ballistisilla ohjuksilla tehtävästä ydinaseiskusta.

Lue lisää

Näkökulma: Olen pahoillani

Olen pahoillani kaikkien naisten puolesta. Jokaisesta hetkestä, kun tuttu tai tuntematon mies ahdistelee, haukkuu, käyttää väkivaltaa. Tai riistää hengen, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Riika Tauriainen. Olen pahoillani. Olen pahoillani 15-vuotiaan tytön puolesta. Elämä vasta aluillaan ja tuntematon mies riisti sen liian aikaisin. Koit silmitöntä väkivaltaa, koit pelkoa ja hätää Valkeakoskella. Sen ajattelu riepottaa sisuskaluja kauhusta ympäri.

Lue lisää

Putinin Kiinan-vierailu meni penkin alle

Vierailun toivottiin helpottavan maiden välisen maksuliikenteen ongelmia, mutta mitään ei näytä tapahtuneen. Venäjän presidentti Vladimir Putin matkusti vajaa pari viikkoa sitten Kiinaan vierailulle, jonka Venäjällä toivottiin tuovan helpotusta etenkin Kiinan-kauppaa harjoittaville venäläisyrityksille. Putinin mukana Pekingiin lähti korkea-arvoinen delegaatio ministereitä ja tärkeimpien yritysten johtoa. Kremlin ja sen hallinnassa olevan valtiollisen median hehkutuksesta huolimatta vierailun tulokset näyttävät...

Lue lisää

Zelenskyi: Putin taputtaa käsiään Bidenin poissaololle

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat tiistailta 28. toukokuuta 2024. Kyseessä on sodan 825. päivä. Venäjän diktaattori Vladimir Putin sanoi tiistaina, että ”länsi leikkii tulella” ehdottaessaan Ukrainan asetuen rajoituksien poistamista. Putin sanoo, että jos Ukraina käyttää länsimaisia aseita iskeäkseen Venäjän sisällä, se voisi hänen mukaansa laukaista maailmanlaajuisen konfliktin.

Lue lisää
Selaa ylöspäin