Home » Archives for mai 30, 2024

Pato on murtumassa Ukrainan sodan kulissien takana

USA:n presidentti Joe Bidenia painostetaan nyt joka suunnasta, jotta hän antaisi Ukrainalle luvan iskeä länsiaseilla Venäjälle. Kolmatta maailmansotaa on Iltalehden sota-asiantuntijan Emil Kastehelmen mukaan turha pelätä. Ilmassa alkaa olla yhä enemmän merkkejä siitä, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saa viimein tahtonsa läpi. USA:n presidentti Joe Biden on pitkään vastustanut Ukrainan vaatimuksia käyttää yhdysvaltalaisia aseita iskuihin,...

Lue lisää

Suomalaisäiti rääkkäsi lastaan sairaalloisen julmasti – Pakotti tekemään ylen määrin kotitöitä

Nainen pani kouluikäisen lapsensa tekemään niin paljon työtä, että käräjäoikeus tuomitsi hänet ihmiskaupasta vankeusrangaistukseen. Kyseinen työ sinänsä oli tavallista kotityötä sekä vauvaikäisen pikkusisaruksen hoitoa. Se ei ollut ylivoimaista tai vaarallista 12-vuotiaalle. Työtä oli kuitenkin määrällisesti alakoululapselle aivan liikaa. Äiti pakotti lapsensa töihin uhkaamalla muutoin olla antamatta tälle ruokaa, oikeuden mennä nukkumaan tai kouluun.

Lue lisää

Putin nolattiin: Kremlin sotilaseliitti floppasi

Venäjän johtajan suunnitelma epäonnistui pahanpäiväisesti. Venäjän johtaja Vladimir Putin on Ukrainan sodan aikana kaavaillut maahan ”uutta eliittiä”, joka koostuisi sodassa kunnostautuneista veteraaneista. Nämä suunnitelmat kokivat Putinin kannalta nolon tyrmäyksen viime viikonloppuna. Asiasta kertoo brittilehti Times, jonka mukaan Ukrainassa taistelleet sotaveteraanit kärsivät ”sarjan nöyryyttäviä tappioita” viikonloppuna järjestetyissä esivaaleissa, joilla haettiin ehdokkaita syyskuun aluevaaleihin.

Lue lisää

Viivi Lehikoinen jäi viimeiseksi – Norjalais­mestari on lyöty

Suomalaisaituri kellotti Oslon Timanttiliigassa 400 metrin aidoissa ajan 56,23. Karsten Warholm taipui miesten pitkissä aidoissa. Suomalainen 400 metrin aitajuoksija Viivi Lehikoinen jäi sijalle 8/8 torstaina Oslon Timanttiliigassa ajalla 56,23 sekuntia. Tilastoaikavertailussa Lehikoisen ennätys 54,40 oli sijalla 7/8 ja kauden parhaiden aikojen (55,81) vertailussa myös sijalla 7/8.

Lue lisää

Jesse Joronen piti Venezian nousuhaaveet elossa

Cremonese ja Venezia jättivät Serie A -paikan täysin toisen osaottelun varaan. Serie A:n nousukarsinta huipentuu kaksiosaiseen finaaliin Cremonesen ja Venezian välillä. Torstaina Lombardiassa pelattiin ensimmäinen 90-minuuttinen, joka päättyi sopuisasti 0–0. Kotijoukkueella oli selvästi paremmat paikat, ja vain Jesse Jorosen loistotorjunnat pitivät numerot tasaisina.

Lue lisää

Varoitus Minecraft-pelaajille

Minecraft-pelin lisäsisällöissä piilee vaara. Tietoturvayhtiö varoittaa laajennuspaketiksi naamioidusta haittaohjelmasta. Huippusuosittuun Minecraftiin voi asentaa erilaisia laajennuksia, joilla pelikokemusta voi räätälöidä haluamakseen. Kaikki netissä tarjolla olevat lisäsisällöt eivät kuitenkaan ole turvallisia, tietoturvayhtiö Fortinet varoittaa. Se kertoo tiedotteessaan pelin Windows-versioon asennettavissa olevasta tiedostopaketista, jonka mukana levitetään Zeus Stealer -nimistä haittaohjelmaa.

Lue lisää

Juhannukseksi lämpöyllätys

Keskipitkä sääennuste kertoo sään viilenevän huomattavasti ennen juhannusta, jolloin palataan keskimääräistä lämpimämmille lukemille. Juhannuksesta on tulossa ajankohtaan nähden lämmin, Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennuste povaa. Sään ennustettavuus juhannusviikolle 17.–23.6. on heikkoa, mutta viikosta vaikuttaa tulevan keskiarvoa lämpimämpi koko Suomessa. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan juhannuksen keskimääräinen ylin lämpötila on maan eteläosissa 20 asteessa ja pohjoisosissa 14–16...

Lue lisää
Selaa ylöspäin