Home » Archives for juuni 2024

Suomalais­tutkimus paljasti pysäyttävän yksityiskohdan pilvenpolton riskeistä

Suomalaistutkimus antaa viitteitä kannabiksen varhaisen käytön vakavista vaikutuksista mielenterveydelle myöhemmässä elämässä. Lääketieteen tohtori ja psykiatrian apulaisylilääkäri Alexander Denisoffin väitöskirja tuo ilmi uutta, merkittävää tietoa kannabiksen käyttöön liittyvistä riskeistä. Väitöskirja toteaa, että nuoruuden kannabiksen käytön ja myöhemmässä elämässä ilmenevien ei-psykoottisten mielenterveysongelmien välillä on yhteys.

Lue lisää

Asiantuntija: Tällaisia iskuja Venäjä voi tehdä nyt Suomeen

Tutkija paljastaa keinon, joka voisi saada Venäjän lopettamaan Suomeen kohdistuvat hybridi-iskut. Hybridisodankäyntiin erikoistunut tutkimusjohtaja Mikael Wigell kertoo yhtyvänsä valtioneuvoston tilannekuvaan täysin. Suomeen kohdistuvat hybridi-iskut ovat luonnollinen seuraus Suomen Nato-jäsenyydestä, Wigell arvioi. Kun Venäjä ei pysty enää perinteisin sotilaallisin keinoin vaikuttamaan Suomeen, jäljelle jää hybridivaikuttaminen.

Lue lisää

Näin lottovoittajat ovat hassanneet rahansa

Lottovoitto voi mullistaa elämän. Rahojen tuhlaamisessa kannattaa kuitenkin käyttää malttia. Moni haaveilee lotossa voittamisesta, mutta esimerkit Suomesta ja ulkomailta todistavat, ettei jättipotti automaattisesti tuo onnea. Viime viikolla Iltalehti haastatteli Jenny-nimellä esiintyvää naista, joka voitti Eurojackpotin porukkapelistä 9 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Lue lisää

Piiloviesti tv-mainoksessa? Autovalmistaja kuittailee Italian hallitukselle

Italian hallinto on lähtenyt ristiretkelle italialaisia automerkkejä vastaan, jotka eivät valmista autojaan Italiassa. Jokin aika sitten Stellantis-konserni ja sen omistama brändi Alfa Romeo olivat hetken nokikkain Italian hallituksen kanssa, kun ministeri nosti metelin Puolassa valmistettavan auton Milano-nimestä. Tuoreempana yhteenottona oli, kun viranomaiset takavarikoivat Livornon satamassa toukokuussa 134 Fiat Topolinoa. Livornon satamaan tuoduissa autoissa kun oli...

Lue lisää
Selaa ylöspäin