Home » Archives for juuni 1, 2024

Ukrainassa ensimmäinen vankienvaihto liki neljään kuukauteen – Katso tunteikkaat kuvat

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat lauantailta 1. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 829. päivä. Ukraina ja Venäjä ovat vaihtaneet yhteensä 150 vankia liki neljä kuukautta kestäneen tauon jälkeen. Vankienvaihto suoritettiin vaikka vain muutama päivä ennen sitä Venäjän ihmisoikeusvaltuutettu Tatjana Moskalkova oli todennut venäläiselle uutistoimisto Tassille vaihtojen olevan jäissä.

Lue lisää

Näitä kuvia et nähnyt tv:ssä: Mestarien liigan finaali häpäistiin – ”Tämä on ihan sairasta”

Odotettu finaaliottelu alkoi surkeasti. Jalkapallon Mestarien liigan finaali lauantaina keskeytyi heti ensimmäisellä peliminuutilla farssimaisesti, kun useita katsojia juoksi kentälle. BBC:n mukaan kentälle juoksi peräti kolme katsojaa. Hämmennystä herätti se, kuinka vapaasti tunkeutujat saivat kentällä juoksennella.

Lue lisää

Autovalmistaja pakotetaan luopumaan tunto­merkistään

Giulietta Spiderista lähtenyt rekisterikilpiperinne on tullut tiensä päähän. Italialaisen Alfa Romon traditio ehti elää lähes 70 vuotta. Autonvalmistaja laittoi ensi kertaa vuonna 1955 rekisterikilven keulan sivulle. Malli oli Giulietta Spider ja se oli upea. Kilven asettelu sivulle ja vieläpä varsin alas mahdollisti sen, ettei kolmionmuotoista maskia tarvinnut rikkoa. Tapa jäi elämään aina näihin päiviin asti.

Lue lisää

Oikeus antoi vuosien tuomioita isossa Cannonball-jutussa – Ex-presidentti edelleen teillä tietymät­tömillä

Cannonballin entisen presidentin Esko Eklundin valitus on vielä ratkaisematta, koska häntä ei ole tavoitettu. Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut useita ihmisiä lakkautettuun Cannonball-jengiin liittyvässä laajassa huumausainerikosten kokonaisuudessa. Hovioikeus korotti 39-vuotiaan Risto Tuomas Niemisen rangaistusta ja tuomitsi hänet 9 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Päijät-Hämeen käräjäoikeuden antama tuomio koveni vuodella.

Lue lisää
Selaa ylöspäin