Home » Archives for juuni 9, 2024

Yhdysvallat: Venäjän eteneminen on pysähtynyt Harkovassa

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat sunnuntailta 9. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 837. päivä. Ukraina väitti sunnuntaina tuhonneensa venäläisen SU-57 häivehävittäjän. Kyseessä on ensimmäinen isku Venäjän uusimpaan hävittäjämalliin, jota on valmistettu väitetysti ainoastaan 32 kappaletta. Malli otettiin käyttöön vuonna 2020. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP ja Euronews. SU-57 häivehävittäjä oli pysäköity Etelä-Venäjällä sijaitsevalle...

Lue lisää

Analyysi: Laitaoikeiston eurojytky jäi puolitiehen

Laitaoikeisto näyttää kasvattavan kannatustaan, mutta se ei vielä merkitse radikaalia muutosta Euroopan poliittisessa maisemassa, kirjoittaa Iltalehden ulkomaantoimittaja Heikki Mulari. Ennen europarlamenttivaaleja varoiteltiin ympäri Euroopan laita- ja äärioikeistopuolueiden voiton seurauksilla. Europarlamentissa laitaoikeistoksi lasketaan ainakin Identiteetti ja demokratia (ID) -ryhmä, jossa istuu muun muassa Ranskan Marine Le Penin Kansallinen liittouma, sekä tällä hetkellä parlamentissa ilman poliittista ryhmää...

Lue lisää

Tässä ovat Suomen uudet mepit

He lähtevät Euroopan parlamenttiin. Suomen kansa on päättänyt, ketkä 15 edustajaa lähtevät Euroopan parlamenttiin. Eniten ääniä keräsi kokoomus, joka menestyy eurovaaleissa yleensä aina hyvin. Kokoomus sai neljä paikkaa. Läpi menivät Mika Aaltola, Henna Virkkunen, Pekka Toveri, ja Aura Salla.

Lue lisää

Kiinalaismies onnistui ällistyt­tävässä tempussa – video ei sovi heikko­hermoisille

Kiinalainen Shi Hailin käveli korkeuksissa ja sai katsojat haukkomaan henkeään. Suoritus vaati rohkeutta, voimaa ja tasapainoa. Kiinalaisen Shi Hailinin nimi komeilee Guinnessin ennätysten kirjassa maailman nopeimman sadan metrin nuorallakävelyn kunniaksi. Nyt yli kolmekymppinen Hailin onnistui suorituksessa, jota kuvaillaan kiinalaismedioissa ainakin Aasian ennätykseksi.

Lue lisää

Suomen huippujuoksija vilkaisi kelloa ja ihmetteli

Pikajuoksija Lotta Kemppiselle EM-välierä oli sekä myönteinen että kielteinen tulos. Suomen tämän hetken paras sileiden matkojen pikajuoksija Lotta Kemppinen vilkaisi Rooman 100 metrin EM-välierän jälkeen kelloa ja yllättyi. – Ihmettelin aikaa fiilikseeni nähden, Kemppinen kommentoi.

Lue lisää

Suomen ennätys! Ilona Monoselta, 20, uskomaton EM-juoksu

Ilona Mononen täräytti upean juoksun EM-loppukilpailussa. Ilona Mononen, 20, juoksi uuden Suomen ennätyksen 3 000 esteissä. Rooman EM-kisojen loppukilpailussa tärähti SE-aika 9.23,28. Mononen oli loppukilpailun kuudes. Aika oli alle 23-vuotiaiden ikäluokassa tämän kauden paras Euroopassa.

Lue lisää
Selaa ylöspäin