Home » Archives for juuni 10, 2024

Näin Venäjällä kommentoitiin EU-vaalitulosta

Venäjällä EU-vaalitulos on otettu myönteisesti vastaan. Venäjällä EU-vaalien tulos on herättänyt hilpeyttä huolimatta siitä, että laitaoikeiston jytky jäi puolitiehen. Kremlissä on erityisesti riemuittu Saksan ja Ranskan Venäjä-myönteisten ja euroskeptisten puolueiden menestyksestä.

Lue lisää

Nuorukainen pahoinpiteli tyttö­ystäväänsä julmasti ja teippasi pään

19-vuotias kittiläläismies selitti teipanneensa tyttöystävänsä pään ja samalla myös suun umpeen, jotta tämä ”ei enää oksentaisi”. Nuori mies oli vetänyt tuolloisen tyttöystävänsä pään ympäri useita kierroksia ilmastointiteippiä. Näin tehdessään hän saattoi nuoren naisen tukehtumisen vaaraan. Nainen oli hetkeä aiemmin oksentanut juotuaan alkoholia.

Lue lisää

Yhdysvallat: EU:n äärioikeiston vaalinousu ei tule vaikuttamaan Ukrainaan

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat maanantailta 10. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 838. päivä. Yhdysvallat ei odota Euroopan unionin äärioikeiston vaalisuosion vaikuttavan Ukrainaa koskevaan ulkopolitiikkaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin neuvonantaja oli kuitenkin huolissaan siitä, että Ranskassa äänisaaliin saanut poliitikko Marine Le Penin äärioikeistopuolue saattaa suhtautua Natoon kriittisemmin.

Lue lisää

Jälleen paha suomalais­pettymys – Topi Raitanen hyytyi kauas mitali­taistosta

Maanantai-iltana ratkottiin 3000 metrin estejuoksun EM-mitalit. Topi Raitanen hyytyi ulos mitaleilta 3000 metrin estefinaalissa. Sijoitus oli viidestoista eli toiseksi viimeinen, aika 8.32.37. Raitanen juoksi kilpailun alun kärjessä muttei kestänyt vauhdissa alkuunkaan, kun Osama Zoghlami painoi kaasupoljinta kunnolla jo ensimmäisellä kilometrillä.

Lue lisää

Wilma Murron sisällä kuohui: ”En minä viitsi teille”

Wilma Murto tajusi kesken kisan, että nyt on vaikeaa, mutta yritti vielä löytää loppuvauhtiin rytmiä. Välittömästi kisan jälkeen tunteet pysyivät vielä sisällä. Wilma Murto perkasi Rooman EM-reissua seiväsfinaalin jälkeen analyyttisesti, mutta sisällä myös kuohui. – Kyllä minä luulen, että ne itkutkin sieltä vielä tulevat, mutta en minä viitsi teille. Voiko sanoa, että on kilsoja jo alla...

Lue lisää

Nainen kateissa Rovaniemellä

Poliisin mukaan nainen saattaa olla matkalla kohti Leviä. Poliisi etsii noin 60-vuotiasta naista, joka katosi Rovaniemen Vennivaarasta maanantaina kello 15. Poliisin tiedotteen mukaan nainen on oletettavasti liikkeellä jalkaisin ja saattaa pyrkiä kohti Kittilän Leviä. Vennivaarasta on Leville matkaa yli 150 kilometriä.

Lue lisää

Uusi alkoholilaki meni läpi – Tätä muutosta toivotaan seuraavaksi: ”Kaikkihan odottavat sitä”

Iltalehti kävi katsomassa, miten alkoholilain uudistus näkyy helsinkiläisellä pienpanimolla. Tunnelma Helsingin Vallilassa toimivan panimon tuotantotiloissa on seesteinen, vaikka eduskunta on paria päivää aikaisemmin hyväksynyt vahvempien alkoholijuomien myyntiä vapauttavan lain. Vallilan panimon myynnistä vastaava Teemu Iltola on tyytyväinen uuteen lakiin, mutta panimon tuotannossa muutos ei hänen mukaansa suuremmin näy.

Lue lisää
Selaa ylöspäin