Home » Archives for juuni 16, 2024

Sveitsiläis­toimittaja povaa Itämeren maista seuraavaa ”painovoiman keskipistettä”

Georg Häslerin mukaan Sveitsin tulisi absoluuttisen puolueettomuuden lisäksi pitää yllä vaihtoehtoa sotilasliittoon liittymisestä. Maan valtapuolue on silti vahvasti puolueettomuuden kannalla. Sveitsiä voidaan sanana pitää melkein puolueettomuuden synonyyminä. Sveitsiläisen Neue Zürcher Zeitung- lehden turvallisuuspolitiikkaan erikoistuneen toimittajan Georg Häslerin mukaan Euroopan yhä kasvava poliittinen polarisaatio ja Venäjän-vastaiseen pakoterintamaan liittymisen seuraukset saattavat kuitenkin nyt olla syy vuosisataisen perinteen...

Lue lisää

Venäläis­sotilas paljasti karun tiedon

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat sunnuntailta 16. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 844. päivä. Vovtšanskiin Harkovan alueelle sijoitettu Venäjän sotilas Anton Andreev kertoo videolla, että hänen yksikkönsä sadasta sotilaasta vain 12 on selvinnyt hengissä. Video julkaistiin kesäkuun alussa Venäjäisen median Astran Telegram-tilillä. The Guardian on vahvistanut videon aitouden.

Lue lisää

Pukeutu­misellaan kohauttanut Ivana Knöll taas kisoissa – Tyly viesti miljoonille seuraajille

Kroatialaismissi Ivana Knöll sai jälleen ihmisten huomion EM-kisoissa. Mallina ja vaikuttajana toimiva Ivana Knöll on matkustanut jalkapalloilun EM-kisoihin Saksan pääkaupunkiin Berliiniin ja aiheutti heti pienimuotoisen kohun. Knöll, 33, varasi huoneen ”kaupungin parhaasta hotellista” Adlon Kempinskistä, mutta pettyi sen laatuun.

Lue lisää

Mies hyväksikäytti avopuolisonsa 9-vuotiasta lasta törkeällä tavalla

Nelikymppinen mies hyväksikäytti avopuolisonsa lasta sekä tämän kaveria. Hän oli tekojen aikaan alentuneesti syyntakeinen. 9-vuotias lapsi heräsi järkyttävään tilanteeseen: äidin avopuoliso kosketteli häntä alushousujen alta. Isäpuoli oli siirtänyt alushousut syrjään lapsen nukkuessa. Lapsi jähmettyi. Hän ei pelkotilansa vuoksi kyennyt ensi alkuun estämään isäpuolta koskemasta. Lopulta lapsi sai potkaistua nelikymppisen miehen pois.

Lue lisää

Karhuryhmällä operaatio omakoti­taloalueella Tuusulassa

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Lahelassa on käynnissä tarkistustehtävä. Poliisilla on käynnissä operaatio Lahelassa Tuusulassa. Iltalehteen yhteydessä olleen lukijan kuvaamassa videossa näkyy omakotitaloalue, jossa useamman talon nurkilla näkyy poliisin karhuryhmäläisiä.

Lue lisää

Kolmas turisti kuoli Kreikassa

Amerikkalainen turisti ilmoitettiin kadonneeksi torstaina. Sunnuntaina hänet löydettiin kuolleena. Amerikkalainen turisti löytyi kuolleena Kreikan saarelta sunnuntaina. 55-vuotias mies löytyi Korfun vieressä olevan Mathrakin saaren sataman likeltä merestä, AFP, CBS ja paikalliset lähteet uutisoivat.

Lue lisää

Venäjän vankilassa puhkesi kapina

Rostovin vankilassa puhkesi sunnuntaina vankien kapina, jossa kaksi vartijaa otettiin panttivangeiksi. Venäjän erikoisjoukot tekivät laitokseen rynnäkön ja surmasivat kuusi epäiltyä. Venäjän Rostovin vankilassa puhkesi sunnuntaina lyhytaikainen kapina. Kuusi vankia murtautuivat selleistään aikaisemmin päivällä ja ottivat kaksi vartijaa vangeiksi. Hätiin tulivat Venäjän erikoisjoukot, jotka tekivät rynnäkön laitokseen ja surmasivat epäillyt. Vangit olivat veitsillä aseistautuneita ja osaa...

Lue lisää

EM-kisoissa irvokas näky

Venäjän värit näkyvät jalkapallon EM-kisoissa. Jalkapalloilun EM-kisojen järjestäjät ovat kieltäneet Venäjän, Israelin ja Palestiinan lippujen käytön turnauksen aikana. Kielto ei kuitenkaan estänyt joitakin ripustamasta Venäjän lippuja Allianz Arenalle perjantaina Saksan ja Skotlannin välisen ottelun aikana.

Lue lisää

Tässä ovat maailman kymmenen nopeinta autoa vuonna 2024

Maailman nopeimmissa autoissa riittää tehoa, mutta Suomen teillä nopeusrajoitukset pitävät huolta, ettei suorituskyvystä saa kaikkea irti. Tuntuuko joskus siltä, että vauhtia on vain saatava? Tässä ovat kymmenen maailman nopeinta valmistuksessa olevaa autoa, joiden parissa vauhdin puutteesta ei tarvitse harmistua. Tällaisen (tai minkä muunkaan) rattiin hypätessä kannattaa muistaa, että Suomen tieliikenteessä ei näistä huippunopeuksista pääse järin...

Lue lisää
Selaa ylöspäin