Home » Archives for juuni 21, 2024

Mies raiskasi naisen vappumökillä ja pyysi kaveriaan antamaan tälle ”pari kymppiä”

Kukaan todistajista ei ollut nähnyt miehen menevän parvelle, mutta rahaa hän oli uhrilleen antanut. Nainen kavereineen oli saapunut siuntiolaiselle mökille vapunviettoon keväisenä perjantaina 2021. Paikalla oli myös muita henkilöitä. Hän kertoi vaihtaneensa päivällä pari sanaa 22-vuotiaan miehen kanssa, jota ei ollut nähnyt pariin vuoteen. Oikeuden asiakirjojen mukaan heillä oli ollut aiemmin suhde.

Lue lisää

Ukrainalais­pakolaisiin kohdistunut seksuaalisen hyväksikäytön vyyhti paljastui Espanjassa

Pidätettyjen joukossa oli yksi espanjalainen, kaksi venäläistä sekä kaksi ukrainalaista. Espanjan poliisi on pidättänyt viisi ihmistä epäiltynä ukrainalaisten pakolaisten ihmiskaupasta, Euroopan poliisiviranomainen Europol tiedottaa. El Ejidossa Almeríassa toukokuun loppupuolella tapahtuneessa ratsiassa pidätettiin yksi Espanjan kansalainen, kaksi venäläistä sekä kaksi ukrainalaista. Europol on tehnyt ukrainalaispakolaisiin kohdistuvan ihmiskaupan vastaista työtä sodan alkamisesta lähtien. Iltalehti uutisoi Ruotsiin päätyneistä...

Lue lisää

Rintamalta palaavat vangit syyllistyvät rikoksiin Venäjällä – Viranomaisilta vaaditaan toimia

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat perjantailta 21. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 849. päivä. Venäjän presidentti Vladimir Putin uhkailee Etelä-Koreaa vastatoimilla, mikäli maa päättää muuttaa Ukrainan tukemista koskevaa politiikkaansa. Asiasta uutisoi eteläkorealainen Yonhap News Agency -uutistoimisto. Etelä-Korean hallitus sanoi torstaina harkitsevansa uudelleen Ukrainan aseellista tukemista. Tähän mennessä maa on tarjonnut Ukrainalle muun...

Lue lisää

Poika haukkui nuorukaisen isää – Isältä ovela kosto

Marc Methotia kritisoitiin hänen lasten kuullen. Entinen NHL-pelaaja Marc Methot kertoi hiljattain viestintäpalvelu X:ssä saamastaan epätyypillisestä kritiikistä. Methotin mukaan eräs vanhempi poika oli sanonut koulussa hänen pojalleen, että Marc oli surkea pelaaja. Methot oli aluksi pitänyt tätä lapsen keksimänä typeränä juttuna, mutta hetken mietittyään, hänen tuli toisiin aatoksiin.

Lue lisää

Suomalais­tutkimus paljasti pysäyttävän yksityiskohdan pilvenpolton riskeistä

Suomalaistutkimus antaa viitteitä kannabiksen varhaisen käytön vakavista vaikutuksista mielenterveydelle myöhemmässä elämässä. Lääketieteen tohtori ja psykiatrian apulaisylilääkäri Alexander Denisoffin väitöskirja tuo ilmi uutta, merkittävää tietoa kannabiksen käyttöön liittyvistä riskeistä. Väitöskirja toteaa, että nuoruuden kannabiksen käytön ja myöhemmässä elämässä ilmenevien ei-psykoottisten mielenterveysongelmien välillä on yhteys.

Lue lisää

Asiantuntija: Tällaisia iskuja Venäjä voi tehdä nyt Suomeen

Tutkija paljastaa keinon, joka voisi saada Venäjän lopettamaan Suomeen kohdistuvat hybridi-iskut. Hybridisodankäyntiin erikoistunut tutkimusjohtaja Mikael Wigell kertoo yhtyvänsä valtioneuvoston tilannekuvaan täysin. Suomeen kohdistuvat hybridi-iskut ovat luonnollinen seuraus Suomen Nato-jäsenyydestä, Wigell arvioi. Kun Venäjä ei pysty enää perinteisin sotilaallisin keinoin vaikuttamaan Suomeen, jäljelle jää hybridivaikuttaminen.

Lue lisää
Selaa ylöspäin