Home » Archives for juuni 23, 2024

Islanti myönsi 128 pyyntilupaa haavoit­tuvaiselle valaslajille – Välitön vastareaktio

Islannin vihreään vasemmistoon kuuluvan elintarvike-, kalastus- ja maatalousministerin mukaan päätös ei ollut hänen kantansa mukainen, mutta lakeja ja määräyksiä on silti noudatettava. Islanti on antanut Euroopan viimeiselle valaanpyyntiyritykselle luvan pyytää 128 sillivalasta, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian. Islanti ja Japani ovat maailman ainoat valtiot, jotka vielä sallivat sillivalaiden pyytämisen. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto on määritellyt lajin...

Lue lisää

Marsin pinnalta löytyi kuollut robotti pölyn peittämänä

Hiekkapölyn peittämä robotti kuvattiin lähellä sen alkuperäistä laskeutumispaikkaa. Yhdysvaltain avaruushallintovirasto Nasa löysi puolitoista vuotta aiemmin kuolleen robottinsa Marsin pinnalta. Hiekkapölyn peittämä robotti kuvattiin lähellä sen alkuperäistä laskeutumispaikkaa. Havainnoista uutisoi Interesting Engineering.

Lue lisää

Ukraina väittää tuhonneensa venäläisen Shahed-lennokkitukikohdan

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat sunnuntailta 23. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 851. päivä. Ukraina väittää tuhonneensa venäläisen lennokkitukikohdan perjantain ja lauantain välisenä yönä, uutisoi brittimedia BBC. Alunperin Ukrainan laivaston julkaisemassa ilmakuvassa näkyy tuhoutunut varastorakennus, jota Venäjän väitetään käyttäneen iranialaisvalmisteisten Shahed -dronejen lennättämiseen sekä henkilöstön kouluttamiseen.

Lue lisää

Venäjän Dagestanissa käynnissä aseellinen hyökkäys – Useita kuolleita

Iskut kohdistuivat paikallisiin uskonnollisiin yhteisöihin sekä poliisin toimipisteelle. Kuusi poliisia sekä ortodoksipappi on kuollut Venäjän Dagestanissa tapahtuneissa aseellisissa iskuissa, uutisoi CNN. Iskujen on raportoitu tapahtuneen paikallisessa ortodoksikirkossa ja synagogassa Derbentin kaupungissa. Mediatietojen mukaan 66-vuotiaan papin kurkku oli viilletty auki. Kirkon muun papiston kerrotaan linnoittautuneen kirkkoon ja odottavan apua.

Lue lisää
Selaa ylöspäin