Home » Archives for juuni 29, 2024

Ulkomaiset diplomaatit CNN:lle Bidenista: ”Trump söi hänet elävältä”

Joe Bidenin esiintyminen torstaisessa televisioidussa vaaliväittelyssä Donald Trumpia vastaan hämmästytti ulkomaisia diplomaatteja. Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin heikko suoriutuminen ensimmäisessä vaaliväittelyssä Donald Trumpia vastaan ei jäänyt huomaamatta myöskään Washingtonissa työskentelevien ulkomaisten diplomaattien parissa. Useat diplomaatit Euroopasta, Lähi-idästä ja Aasiasta kuvailivat CNN:lle Bidenin esitystä ”vaikeaksi katsoa”.

Lue lisää

Zelenskyiltä hätähuuto asetoimitusten kiihdyt­tämiseksi

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat lauantailta 29. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 857. päivä. Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut Venäjän hyökkäyksessä Vilnjanskin kaupunkiin Zaporižžjan alueella lauantaina, ukrainalaisviranomaiset sanoivat. Alueen kuvernööri Ivan Fedorov sanoi Telegram-kanavallaan, että uhrien joukossa on kaksi lasta. Iskussa loukkaantui lisäksi kahdeksan ihmistä.

Lue lisää

Suomalaisten suosikki­kohteessa valtava mielenosoitus liikaturismia vastaan

Málagasta tuli viimeisin kaupunki, jossa marssitaan massaturismia vastaan. Tuhannet ihmiset osallistuivat lauantaina liikaturismia vastustavaan mielenosoitukseen suomalaisten suosimalla Espanjan Aurinkorannikolla. Málagassa protestiin otti osaa järjestäjien mukaan jopa 15 000 ihmistä, paikallismedia Málaga Hoy kertoo. Poliisin arvion mukaan mielenosoittajia oli 5 500.

Lue lisää

Homovastainen kyltti tärveltiin Helsingin keskustassa – ”Koska olemme heteroita, halusimme tuoda sen esille”

Helsingin poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen. Ketään ei ole otettu kiinni. Kristillisiä ja homovastaisia iskulauseita sisältänyt kyltti tärveltiin Helsingin keskustassa lauantaina. Kylttiä vetäneen auton kyydissä ollut Timo Valtonen kertoo olevansa šokissa.

Lue lisää

Suomalais­nuoret ryntäsivät ostamaan ”terroristi­kelloja” – Taustalla jokavuotinen ilmiö

Varusmiespalvelukseensa valmistautuvat nuoret tyhjentävät nyt kellokauppojen hyllyjä. Syynä on jokavuotinen inttirolex-ilmiö. Inttirolex, terroristikello, armeijakello... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kellokaupoissa käy nyt kuhina, kun varusmiespalvelukseensa valmistautuvat nuoret ostavat armeijakäyttöön sopivia rannekelloja.

Lue lisää
Selaa ylöspäin