Home » Archives for juuni 30, 2024

Zelenskyiltä karu arvio tappioista

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat sunnuntailta 30. kesäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 858. päivä. Presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukrainan toukokuussa alkanut mobilisaatio etenee suunnitelmien mukaan. Zelenskyi kertoi asiasta amerikkalaismedia Philadelphia Inquirerin haastattelussa. Zelenskyin mukaan mobilisoitujen lukumäärää koskevan pyynnön laati Ukrainan asevoimien johto. Laissa ei kuitenkaan määritellä, kuinka paljon sotilaita on tarkoitus saada...

Lue lisää

Kiinalainen avaruusraketti räjähti testissä

Tianlong-3-raketti räjähti tiputtuaan maahan vuoristoisella alueella. Kiinalainen avaruusraketti syöksyi sunnuntaina maahan ja räjähti sen jälkeen, kun se laukaistiin vahingossa testin aikana, kertoo CNN. Space Pioneer -yhtiön tiedotteen mukaan Tianlong-3-raketti pääsi irti laukaisualustaltaan rakenteellisen vian takia.

Lue lisää

Järjestys­miehen temppu sai yleisön repeämään: ”Aijai!”

Itä–Länsi-ottelussa nähtiin huikea suoritus myös pelikentän rajojen ulkopuolella. Pesäpallon legendaarisessa Itä–Länsi-ottelussa nähtiin jäätävä koppi takakentällä. Palloa ei kuitenkaan napannut kummankaan joukkueen pelaaja, vaan parkkipaikalla pyörinyt järjestysmies. Pallo oli lentänyt takalaittomaksi ja uhkasi osua parkkipaikalla olleeseen Volvoon. Liikennettä ohjannut järjestyksenvalvoja nappasi kuitenkin pallon komeasti ilmasta paljaalla kädellä.

Lue lisää

Laitaoikeistopuolueen 28-vuotias puheenjohtaja sanoo haluavansa olla koko Ranskan pääministeri

Laitaoikeistoa edustavan Kansallisen liittouman (RN) puheenjohtaja Jordan Bardella sanoo haluavansa olla koko Ranskan pääministeri, jos hänen puolueensa voittaa ehdottoman enemmistön maan parlamentin alahuoneeseen eli kansalliskokoukseen.

Lue lisää

Venäjä menetti ”tuomiopäivän tankin” Ukrainassa

Ukraina on tuhonnut jo toisen neuvostovalmisteisen Laatokka-erikoisajoneuvon. Venäjä on menettänyt Ukrainan rintamalla harvinaisen neuvostoaikaisen erikoisajoneuvon, kertoo Forbes. Kyseessä on Laatokka-nimellä kulkeva panssarivaunu, jota kutsutaan myös ”tuomiopäivän tankiksi”.

Lue lisää

Tiinalla meni hermo alakerran naapuriin – Karmea käry valvottaa öisin

Taloyhtiön on hankala puuttua asunnoissa tai parvekkeilla tapahtuvaan tupakointiin. Kesähelteiden tehdessä paluuta, tavoittelee moni asuntoonsa läpivetoa tai haaveilee tuulettamisesta aamun tai illan viileämpinä tunteina. Taloyhtiön tupakoitsijat voivat kuitenkin tehdä nämä suunnitelmat tyhjiksi.

Lue lisää
Selaa ylöspäin