Home » Archives for juuli 27, 2024

”Kaaoksen jumala” ohittaa Maan todella läheltä – Näin Esa ja Nasa aikovat toimia

Läheltä Maata kulkeva asteroidi ei aiheuta vaaraa, mutta tarjoaa tähtitieteilijöille harvinaisen tilaisuuden tutkimusmielessä. Risteilyaluksen kokoinen Apophis-asteroidi ohittaa Maan vajaan viiden vuoden kuluttua lähempää kuin osa satelliiteista. Nyt Euroopan avaruusjärjestö (Esa) suunnittelee lähettävänsä asteroidille seuralaisen. Esa on kertonut, että sen uusi Ramses-avaruusalus saattaa seurata asteroidia ennen ja jälkeen sen turvallisen, joskin läheisen, Maan ohituksen. Asiasta uutisoi...

Lue lisää

Stubb teki paljastuksen Wilma Murrosta

Alexander Stubb vieraili Pariisin olympialaisten kisakylässä lauantaina. Presidentti Alexander Stubb keskusteli paikalla jo olevien suomalaisurheilijoiden kanssa. Lisäksi mukana oli etäyhteyksillä sinivalkoisia toivoja, jotka eivät vielä ole kisakylässä. Esimerkiksi osa yleisurheilijoista matkaa vasta myöhemmin Pariisiin.

Lue lisää

Tämän takia hovioikeus kaatoi seitsemän miehen tuomiot vammaisen raiskauksesta

Hovioikeudelle jäi miesten syyllisyydestä varteenotettava epäily. Se hylkäsi raiskaussyytteet kaikkien osalta. Turun hovioikeus on hylännyt seitsemän miehen käräjäoikeudelta saamat raiskaustuomiot. Miehet olivat harrastaneet seksiä lievästi kehitysvammaisen naisen kanssa Tampereella 1.12.2017–26.2.2020 välisenä aikana. Osa kerran, osa useamman.

Lue lisää

Talven ensimmäinen merkki on saapunut

Yötön yö päättyy tänään Utsjoella. Siinä missä Suomen eteläpuolella piisaa lämmintä säätä ja on vielä tässä vaiheessa kehittymässä kesämyrskyjäkin, on maahan saapunut myös ensimmäinen merkki kesän päättymisestä. Ilmatieteenlaitos kertoo viestipalvelu X:ssä, että yli kaksi kuukautta kestänyt yötön yö päättyy tänään Utsjoella.

Lue lisää

Kiusallinen hetki tallentui tv-kuviin – Tälle miehelle naureskellaan Pariisissa

Taylor Knibbin huoltaja kaatui turvalleen. Yhdysvaltain maantiepyöräilijän Taylor Knibbin huoltaja joutui naurunalaiseksi olympialaisissa. Huoltaja ryntäsi Knibbin luokse, kun tämä halusi vaihtaa pyörää kesken aika-ajokisan. Mies kuitenkin kompuroi omiin jalkoihinsa ja lensi rähmälleen. Pyörä kolisi pitkin asvalttia.

Lue lisää

Olympia­voittajalla oli seliteltävää vaimolleen avajaisten jälkeen

Korkeushyppytähdellä kävi harvinaisen huono tuuri avajaisissa. Korkeushypyn olympiavoittaja Gianmarco Tamberin vihkisormus upposi Seinejoen pohjaan perjantai-iltana järjestetyssä Pariisin olympialaisten avajaisseremoniassa. Tamberi oli juhlallisuuksissa Italian lipunkantaja.

Lue lisää
Selaa ylöspäin