Home » Archives for august 2, 2024

Suomeen tulossa 900 thaimaalaista marjanpoimijaa – Ehtivätkö ajoissa?

Thaimaan työministeri on kertonut aikovansa tulla Suomeen tarkistamaan marjanpoimijoiden työolot. Suomeen on tulossa 900 thaimaalaista marjanpoimijaa, Bangkok Post kertoo. Jutussa Thaimaan työministeri Phiphat Ratchakitprakarn sanoo, että marjanpoimijat lähetetään Suomeen, kun tarvittavat asiakirjat saadaan tarkistettua Thaimaan kuninkaallisessa suurlähetystössä Helsingissä.

Lue lisää

Pelottavat hetket bussissa: Alkoi tupruttaa ”pahanhajuista” savua

Kun linja-autosta alkoi nousta runsaasti savua, kehotti kuljettaja matkustajia nopeasti poistumaan autosta. Amina matkusti keskiviikkona iltapäivällä bussissa Helsingissä, kun yhtäkkiä sen ikkunan alapuolelta alkoi nousta savua. Kyseessä oli HSL:n linjan 42 Kannelmäkeen ajava linja-auto.

Lue lisää

Synkät luvut julki – Ukrainan pitkäkestoisin ongelma syvenee

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat perjantailta toinen päivä heinäkuuta 2024. Kyseessä on sodan 891. päivä. Ukraina arvioi, että 400 000 ihmistä lähtee maasta vuoden 2024 aikana ja 300 000 vuoden 2025 aikana. Arvio käy ilmi Ukrainan keskuspankin julkaisemasta inflaatioraportista. Maastamuuton Ukrainasta uskotaan jatkuvan voimakkaana. Tähän mennessä jo kuusi miljoonaa ukrainalaista on jättänyt...

Lue lisää

Tätä on aito riemu – Toyota-pomolta upea ele suomalais­sensaatiolleen

22-vuotias Suomen rallilupaus ajoi uransa ensimmäisen pohja-ajan ensimmäisen Rally1-kisansa avauspäivänä. Suoritusta voi syystäkin kutsua sensaatioksi. Ero kuin yöllä ja päivällä. Jos saapui Sami Pajari Paviljonkiin päivälenkin jälkeen häntä koipien välissä, oli meno toinen illalla.

Lue lisää

Doaa, 27, teki sen taas – Kisaa hijabissa

Doaa Elghobashy käyttää hijabia. Egyptiläinen rantalentopalloilija Doaa Elghobashy pelaa Pariisin olympialaisissa ja käyttää hijabia eli hiukset ja kaulan peittävää huivia. Elghobashy kisasi hijabissa jo kuusi vuotta sitten Rion olympialaisissa, ja teki silloin historiaa. Hänestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen rantalentopalloilija, joka käyttää hijabia suorituksensa aikana olympialaisissa.

Lue lisää
Selaa ylöspäin