Home » Archives for august 3, 2024

Ukraina kertoo upottaneensa Venäjän sukellusveneen Krimillä

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat lauantailta 3. päivänä elokuuta 2024. Kyseessä on sodan 892. päivä. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi lauantaina, että Ukraina on ampunut alas 600 Venäjän ohjusta kuluneen viikon aikana. Venäjän puolustusministeriö puolestaan tiedotti, että maa on tuhonnut 76 Ukrainan laukaisemaa droonia perjantain ja lauantain välisenä yönä 2.–3. elokuuta.

Lue lisää

Tuore tutkimus: Maailma voi mullistua jo 2030-luvulla – Suomelle seuraus olisi hirveä

Pahimmissa tapauksessa maapallolle elintärkeä merivirtakierto voisi romahtaa jo seuraavan vuosikymmenen lopulla, kertoo tuore tutkimus. Koko maailman ilmastoon vaikuttava systeemi on vaarassa romahtaa jo 2030-luvun lopulla, kerrotaan tuoreessa tutkimuksessa. Tutkimusta ei ole vielä vertaisarvioitu. Kyseessä on niin sanottu Atlantin termohaliininen kierto, joka tunnetaan lyhenteellä Amoc. Kierron heikentymisestä on varoiteltu jo useamman vuoden ajan.

Lue lisää

Mies kuoli mönkijän ulosajossa Rantasalmella

Onnettomuus tapahtui Kuivaharjuntiellä lauantai-iltana noin kello 20.30. Rantasalmella Kuivaharjuntiellä sattui lauantai-iltana liikenneonnettomuus, jossa mönkijä ajautui ulos tieltä, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa. Onnettomuuden kuoli noin 30-vuotias mieskuljettaja. Mönkijän kyydissä ollut nainen sai lieviä vammoja. Poliisi ei tiedä, miksi mönkijä suistui ulos tieltä.

Lue lisää

Kommentti: Pihla Kaivo-oja ei olisi pelastanut Suomea

Pihla Kaivo-ojan mitali ei olisi muuttanut suurta kuvaa Suomen nykytasosta kesäolympialaisissa, kirjoittaa Pariisista Riku Korkki. Pihla Kaivo-oja ei tuonut Suomen ensimmäistä mitalia Pariisista. Kokonaisuudessaan 21-vuotiaan nyrkkeilijän suoritus oli kuitenkin erinomainen, vaikka puolivälierissä turkkilainen maailmanmestari Buse Naz Cakiroglu oli vielä aivan liian kova. Neljän vuoden päästä Los Angelesissa tamperelainen on varmasti yksi Suomen mitalisuosikeista. Niitä Suomi...

Lue lisää

Näin Pihla Kaivo-ojan jyrännyt vastustaja kommentoi

Buse Naz Cakiroglu eteni vakuuttavasti välieriin. Turkin Buse Naz Cakiroglu ei jättänyt sijaa spekuloinneille naisten nyrkkeilyn alle 50-kiloisten puolivälieräottelussa Suomen Pihla Kaivo-ojaa vastaan. Tokion olympiahopeamitalisti ja vuoden 2022 maailmanmestari latoi iskuja läpi niin, että tuomaripisteet menivät puhtaasti 5–0.

Lue lisää

Max Vatanen jakaa rallioppia ulko­maalaisille – Kovaa puhetta suomalaisesta tiestä

Toisen polven rallikuljettaja Max Vatanen tienaa leipänsä autoalalla. Jyväskylässä isä ja poika isännöivät yhdessä kutsuvieraita. Joskus sitä tuntee itsensä hölmöksi. Keskusteluhetki Ouninpohjan kuuluisan Keltaisen talon väen kanssa keskeytyy, kun paikalle osuu toinen seurue. Jutturinkiin liittyy henkilö, joka alkaa itsekin fiilistelemään muistojaan rallin legendaarisesta paikasta.

Lue lisää

Tv-kuvaajalta ”ällöttävä” kuvakulma – Julia, 24, suuttui

Ruotsin Julia Henriksson ja Maja Åskag sättivät tv-kuvaajia. Ruotsin naisyleisurheilijat ovat järkyttyneet tv-kuvaajien toiminnasta, Expressen-lehti kirjoittaa. Ennen Pariisin olympialaisia kisojen tv-tuotantojen johtaja Yiannis Exarchos joutui erikseen korostamaan, ettei naiskilpailijoita kuvattaisi televisioon seksistisesti ja asiattomista kuvakulmista.

Lue lisää
Selaa ylöspäin