Home » Archives for august 5, 2024

Reuters: Toinen heistä on Kamala Harrisin varapresidentti­ehdokas

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokas Kamala Harris tekee valinnan varapresidenttiehdokkaasta Josh Shapiron ja Tim Walzin välillä. Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaan ja varapresidentti Kamala Harrisin varapresidenttiehdokas on joko Pennsylvanian kuvernööri Josh Shapiro tai Minnesotan kuvernööri Tim Walz, lähteet kertovat uutistoimisto Reutersille. Vielä on kuitenkin epäselvää, onko Harris tehnyt jo päätöksen. Harrisin odotetaan julkistavan varapresidenttiehdokkaansa ennen kuin hän nousee lavalle...

Lue lisää

Kirkuvan muumion arvoitus mahdollisesti ratkesi

Tuoreen tutkimuksen mukaan ilmeellään ihmetystä aiheuttanut muumio saattoi kuolla harvinaiseen jäykistymiseen. Pitkään tutkijoita askarruttanut ”kirkuvan muumion” arvoitus Egyptissä saattaa olla ratkennut. Asiasta uutisoi muun muassa The Guardian. Noin 3 500 vuotta vanhaksi arvioitu naispuolinen muumio on herättänyt huomiota ilmeellään, aivan kuin hän olisi kirkunut kuollessaan.

Lue lisää

Kiivas siirto kulissien takana – Suomen tähden huipputulos muuttui: ”Oho”

Nathalie Blomqvist on 5 000 metrin olympiafinaalin kahdestoista. Suomen uusi juoksutähti Nathalie Blomqvist, 23, tuli maaliin kolmantenatoista 5 000 metrin olympiafinaalin jälkeen, mutta kiivaan protestin myötä naisen sijoitus muuttui. – Oho, Blomqvist yllättyi.

Lue lisää

MTV: Tällainen oli äidin ensireaktio Vilja Eerikan kuolemaan

Vilja Eerikan murhasta on kulunut 12 vuotta. Rikoskonstaapeli Kristiina Mikkilä kertoo MTV:llä, millaista kuolinviestin vieminen oli. 8-vuotiaan Vilja Eerikan murhaa tutkinut rikoskonstaapeli Kristiina Mikkilä Helsingin poliisista kertoi MTV:n Huomenta Suomessa lapsen äidin ensireaktiosta, kun hän vei suru-uutisen Vilja Eerikan kuolemasta äitienpäivänä. – Tappoiko ne hullut hänet, äidin kysymys oli kuulunut.

Lue lisää

Marjastajan otti ohraleipä Puumalassa – Paikalle osuneen ohikulkijan toiminta muutti tilanteen

Pelastajat nostivat käsivoimin useamman kymmenen kilon painoiset kivet marjastajan jalan päältä. Marjastaja laskeutui isoa rinnettä pitkin lähellä Puumalan keskustaa olevassa metsässä, kun kaksi isoa kiveä lähti vyörymään häntä kohti maanantaina iltapäivällä. Marjastaja kaatui, ja kivet jäivät hänen jalkansa päälle. Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jari Iskanius kertoo, että Puumalan keskustan reunamilla ollut ohikulkija kuuli marjastajan avunhuudot...

Lue lisää

Kerrostalo tulessa Seinäjoen keskustassa

Pelastuslaitoksen mukaan tiedossa ei ole henkilövahinkoja. Seinäjoen keskustassa syttyi maanantai-iltana tulipalo Kalevankadulla kerrostalon viidennessä kerroksessa ja rakennuksen kattorakenteissa. Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta puoli kymmenen aikaan illalla.

Lue lisää
Selaa ylöspäin