Home » Archives for august 9, 2024

Bloomberg: Tieto Ukrainan hyökkäyksestä pimitettiin Putinilta

Venäjällä oli tiedustelutietoa Ukrainan hyökkäyksestä Kurskiin reilusti ennen operaation alkua, lähde kertoo. Venäjän tiedustelupalvelu ja korkein sodanjohto, mukaan lukien armeijan pääesikunnan päällikkö, kenraali Valeri Gerasimov, tiesivät jopa kaksi viikkoa etukäteen Ukrainan suunnittelevan hyökkäystä Kurskin alueelle, mutta jättivät tiedon huomioimatta. Gerasimov tai kukaan muukaan ei myöskään vaivautunut kertomaan asiasta presidentti Vladimir Putinille, amerikkalainen talousmedia Bloomberg kirjoittaa...

Lue lisää

Venäjä julisti Kurskin alueelle kansallisen hätätilan

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat torstailta 9. päivä elokuuta 2024. Kyseessä on sodan 897. päivä. Venäjän Kurtšatovin kaupungissa on sähkökatko, kertoi Kurskin alueen kuvernööri Alexei Smirnov Reutersin mukaan. Kaupungissa sijaitsee yksi Venäjän suurimmista ydinvoimaloista. Smirnovin mukaan Kurtšatovin sähkönjakelu katkesi, kun ukrainalaisen droonin jäänteet putosivat sähköasemalle ja sytytti aseman palamaan.

Lue lisää

ME-mies on lyöty – Norjassa järkytyttiin: ”Vakava virhe”

Karsten Warholm ei pystynyt laittamaan Rai Benjaminille kampoihin. Olympiavoittaja Karsten Warholm lyötiin perjantaina Pariisissa 400 metrin aitojen finaalissa. Norjassa supertähden ja maailmanennätysmiehen tappio nousi välittömästi otsikoihin ja kritiikin kohteeksi. – Rai Benjamin murskasi Warholmin, VG julisti etusivullaan.

Lue lisää

Marko ”Supermassa” Savolainen uhkasi ampua naista haulikolla naamaan

Marko Savolainen sai tuomion laittomasta uhkauksesta. Voimailijana ja kehonrakentajana julkisuuteen noussut Marko Savolainen on saanut Oulun käräjäoikeudelta tuomion laittomasta uhkauksesta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta. Savolainen tuomittiin maksamaan 70 päiväsakkoa, joista suoritettavaksi jää 62 päiväsakkoa. Savolaisen tuloilla päiväsakkojen kokonaissumma on 372 euroa.

Lue lisää
Selaa ylöspäin