Home » Archives for august 24, 2024

Henkilö­autoilija ajoi kaiteeseen Pirkkalassa, loukkaantui vakavasti

Onnettomuuden syy ei ole toistaiseksi selvillä. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti Pirkkalan Pyhäjärventiellä lähellä Pirkkalan ABC:n liittymää lauantai-iltana. Nokian suuntaan ajanut kuljettaja ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä keskikaiteeseen ja siitä moottoritietä erottavalle keskialueelle, Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.

Lue lisää

Kohupelaaja haluaa vaihtaa maajoukkuetta

Kohupelaaja saatetaan nähdä pian Jamaikan paidassa. Mason Greenwood, 22, haluaa vaihtaa maajoukkuetta Englannista Jamaikaksi. The Sun kertoo, että prosessi on jo hyvässä käynnissä. Greenwood Englannin debytoi miesten maajoukkueessa vuonna 2020 ollessaan 18-vuotias. Esiintyminen jäi hyökkääjän ainoaksi esiintymiseksi Englannin paidassa. FIFA:n sääntöjen mukaan Greenwood ei tämän vuoksi ole sidottu pelaamaan Englannissa, mukaan, koska hän ei ole...

Lue lisää

Tervakoskelta saattoi löytyä MTV:n mukaan 9 vuotta sitten kadonnut Saku – Katriina kertoo "selkäpiitä karmivasta löydöstä"

Iltalehden haastattelema sienestäjä toivoo, että metsään kuollutta sekä hänen omaisiaan kunnioitetaan, vaikka tapaus herättääkin mielenkiintoa. Katriina ja Johanna kohtasivat metsässä ihmisen pääkallon viime viikonloppuna Tervakoskella Janakkalassa. Kaksikko oli lähtenyt viime lauantaina metsään sienestämään. Sienestäjät etenivät puiden seassa, ja jossain vaiheessa he ylittivät ojan. Katriinan arvion mukaan noin 10–20 askeleen päässä ojasta metsä muuttui yhtäkkiä huomattavan...

Lue lisää

Maapallon pyöriminen hidastuu – Nyt paljastui uusi syyllinen

Pitkällä aikavälillä pyörimisliikkeen tiedetään hidastuvan, mikä tarkoittaa samalla vuorokauden pitenemistä. Sveitsiläiset tutkijat ovat osoittaneet, että jäätiköiden sulaminen hidastaa maapallon pyörimistä akselinsa ympäri. Tutkijoiden mukaan ilmastonmuutos vaikuttaa samalla maapallon kuvitteellisen akselin sijaintiin. Tähän mennessä ihmisen toiminta ei ole juurikaan vaikuttanut maapallon pyörimisnopeuteen. Pitkällä aikavälillä pyörimisliikkeen on tiedetty hidastuvan, mikä tarkoittaa samalla vuorokauden pitenemistä.

Lue lisää
Selaa ylöspäin