Home » Archives for august 31, 2024

Skandaali Venäjällä: Asevoimille toimitettu kelvottomia suojaliivejä

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat lauantailta 31. päivä elokuuta 2024. Kyseessä on sodan 920. päivä. Venäjän puolustusministeriössä on käynnissä jälleen uusi skandaali. Puolustusministeriön alihankkija ehti toimittaa Venäjän asevoimille yli 20 000 kappaletta käyttökelvottomiksi osoittautuneita taistelijan henkilökohtaisia suojaliivejä. Asiasta uutisoi RIA Novosti.

Lue lisää

Harvinainen muumimuki nousi huutokaupassa huimaan arvoon

Harvinaisen muumimukin hinta kohosi huutokaupassa viisinumeroiseksi luvuksi. Harvinainen Fazer-muumimuki ilmestyi myyntiin huutokauppa-alustalle. Iltalehti kertoi aiemmin, että mukin hinta kipusi alle viikossa jo yli 6 000 euroon. Nyt huutokauppa vaikuttaisi päättyneen ja keräilyesineen korkein tarjous kohosi viisinumeroiseksi.

Lue lisää

17-vuotias lukiolainen rakensi ydinreaktorin koululuokkaan Britanniassa

Saavutus on hyvä, mutta ei ainutlaatuinen. Fuusioreaktorin rakentaminen on tavallaan helppoa – miljardien eurojen ongelma on se, että energiaa pitäisi myös tuottaa eikä vain kuluttaa. 17-vuotias lukiolainen Cesare Mencarini on rakentanut toimintakykyisen ydinfuusioreaktorin koululuokkaan, kirjoitetaan eri medioissa, kuten brittilehti Mirrorissa. Britannian Cardiffissa asuvalta mutta alun perin Italiasta kotoisin olevalta Mencarinilta kesti uutisten mukaan puolitoista vuotta...

Lue lisää

Asiantuntija povaa Ukrainalle vaikeaa syksyä: "Kriisiytymisen merkkejä"

Venäjä puskee Ukrainaa taaksepäin Itä-Ukrainassa, saaden nopeasti haltuunsa suhteellisen laajan alueen. Venäjän eteneminen Itä-Ukrainassa kielii haastavasta syksystä. Tilannestudion asiantuntija Emil Kastehelmi toteaa tuoreessa jaksossa, että rospuuttoon asti Ukrainan tilanne ei näytä järin hyvältä. – Idässä on tällä hetkellä tietynlaisia kriisiytymisen merkkejä. Ainakaan kokonaisuudessaan puolustajilla ei tunnu olevan tilanne täysin hallussa, Kastehelmi pohtii.

Lue lisää
Selaa ylöspäin