Home » Archives for september 3, 2024

Jyko jyrähti Vero­hallinnolle

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon kritisoi Verohallintoa. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko kritisoi Verohallintoa sen käynnistämistä yt-neuvotteluista. Verohallinto ilmoitti aloittaneensa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkiaan yhdeksääsataa verotus- ja hallintotehtävissä työskentelevää virkailijaa. Verohallinnon mukaan neuvotteluiden myötä jopa 200 virkasuhdetta voi päättyä. Verohallinnossa työskentelee yhteensä noin 5 000 työntekijää.

Lue lisää

Tämä 70 kohdan lista kertoo budjetista kaiken, mitä sinun tulee tietää

Pääministeri Orpon hallituksen talousarvioesitys vuodelle 2025 esiteltiin pääpiirteittäin tiistaina. Iltalehti koosti tärkeimmät kohdat valtioneuvoston tiedotteista. 1) Vuoden 2025 talousarviossa valtion menot ovat 88,8 miljardia ja tulot 76,6 miljardia. 12,2 miljardin alijäämä rahoitetaan velalla.

Lue lisää

Öljyllä rikastunut maa aikoo rakentaa 2 kilometriä korkean pilven­piirtäjän

Saudi-Arabia suunnitellee mammuttimaista pilvenpiirtäjää Riadiin. Saudi-Arabia suunnittelee kahden kilometrin korkeuteen yltävän pilvenpiirtäjän rakentamista pääkaupunkiin Riadiin. Toteutuessaan rakennus olisi maailman ylivoimaisesti korkein. Tällä hetkellä titteli kuuluu Dubaissa Arabiemiraateissa sijaitsevalle Burj Khalifa -pilvenpiirtäjälle, joka on 828 metrin korkuinen.

Lue lisää

Zelenskyille sataa rajua kritiikkiä: ”Ei riitä”

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat tiistailta 3. syyskuuta 2024. Kyseessä on sodan 923. päivä. Venäjän ohjusisku tappoi yli 50 ja haavoitti yli 270 ihmistä Ukrainan Pultavan kaupungissa, ukrainalaisviranomaiset vahvistivat tiistai-iltana. Raivaus- ja pelastustyöt iskupaikalla kuitenkin jatkuvat, minkä vuoksi uhrien määrä täsmentyy myöhemmin. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti Suomen aikaa iltapäivällä, että Venäjä...

Lue lisää

Lajilegendan kommentti sai naiset hämilleen – Vaaditaan potkuja

Brad Fittlerin kommentit herättivät närkästystä. Australian rugbyliigan ottelu sai kiusallisen käänteen, kun Channel 9:n ennen ottelua kuvattu haastattelu meni joidenkin mielestä rajan yli. Australialainen Rugbypelaaja Brad Fittler haastatteli Jessica ja Noemie Foxia, jotka molemmat nappasivat Pariisin olympialaisista melontakultaa. Kaksikko on suuria Perth Panthersin faneja, ja heidät oli pyydetty stadionille kunniavieraina seuraamaan ottelua.

Lue lisää

Uskomaton juoni paljastui Pohjanmaalla: Miljonääri luuli olevansa mafiapomo

Miljonääri luuli syyllistyneensä kammottaviin rikoksiin. Pohjanmaalainen miljonääri luuli olevansa kansainvälinen rikollispomo, joka on vastuussa seitsemän ihmisen kuolemasta. Tosiasiassa kukaan ei kuollut, mutta valeruumiiden hävittämiseen kului satojatuhansia euroja aivan oikeaa rahaa.

Lue lisää

Huh hellettä! Nyt luvataan jo 28 astetta

Syyskuu alkaa poikkeuksellisen lämpimänä. Jopa ennätyksiä voi mennä rikki. Syyskuun ensimmäisen viikon säästä povataan ennätyksellisen kuumaa ja kesäistä. Viikolla voi olla luvassa jopa useita hellepäiviä ja on mahdollista, että ennätyksiä rikkoutuu. Lämpötilat voivat nousta jopa 25–28 asteen lukemiin. – Korkeapaine on Suomen itäpuolella ja se kääntää virtauksen puhaltamaan etelän suunnalta. Siten Etelä-Euroopasta asti pääsee virtaamaan...

Lue lisää
Selaa ylöspäin