Home » Archives for september 11, 2024

Yhdysvallat pohtii Ukrainalle luvan antamista pitkän kantaman ohjusiskuihin

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat maanantailta 9. syyskuuta 2024. Kyseessä on sodan 930. päivä. Ukraina pyytää liittolaisiaan ampumaan alas venäläisiä ohjuksia ja drooneja. Ukrainan ulkoministeri Andri Sybiha kehotti keskiviikkona Ukrainan länsinaapurissa olevia liittolaisia ​​ampumaan alas Venäjän länsialueiden yli lentäviä lennokkeja ja ohjuksia. Asiasta kertoo AFP.

Lue lisää

38-vuotias perheenisä tapettiin ”šokeeraavan brutaalisti” Britanniassa – Tässä tuomio

Nyrkkeilijä tappoi miehen julmasti. Brittinyrkkeilijä Mali Wright, 30, on tuomittu 14 ja puoleksi vuodeksi vankeuteen, BBC uutisoi. Wright tappoi 38-vuotiaan perheenisän Daniel Allsopin lokakuussa 2023. Hän löi Allsopia niin kovaa, että tämän kylkiluut menivät poikki ja perna repesi.

Lue lisää

Stubb lupasi panna Kiinan presidentin koville: "Teen selväksi, että nyt on aika toimia"

Suomen presidentti perää Kiinalta vähemmän puhetta ja enemmän tekoja. Pekingin on autettava panemaan piste Venäjän hyökkäyssodalle Ukrainassa, sanoo Suomen tasavallan presidentti Alexander Stubb. Stubb antoi tiukat kommentit aiheesta Puolan yleisradion (TVP) televisiohaastattelussa vieraillessaan Varsovassa tiistaina.

Lue lisää

Tärkeimmiltä äänestäjiltä yksi­selitteinen tuomio väittelystä: "Hän oli niin huono"

Näin vaa’ankieliosavaltioiden äänestäjät reagoivat tiistain vaaliväittelyyn. Yhdysvalloissa varapresidentti Kamala Harris näyttää voittaneen tärkeiden vaa’ankieliosavaltioiden epävarmoja äänestäjiä puolelleen vakuuttavalla suorituksellaan vaaliväittelyssä Donald Trumpia vastaan. Näin kertoo muun muassa Washington Post, joka kysyi ennen väittelyä ja sen jälkeen 25:ltä vaa’ankieliosavaltioissa asuvalta äänestäjältä näiden äänestysaikeista. Valitut henkilöt asuvat Arizonassa, Georgiassa, Nevadassa, Wisconsinissa, Michiganissa ja Pennsylvaniassa. Vaalijärjestelmän vuoksi presidentinvaali...

Lue lisää

Elisa etsi kaljatölkkejä – Sitten naaman eteen tuli valtava möllykkä: ”En ole koskaan tällaista löytänyt”

Kurttusieni voi muistuttaa ulkonäöltään etäisesti aivoja, tai esimerkiksi erään suositun tieteissarjan olioita. Turkulainen Elisa Melasniemi harrastaa ploggingia, eli roskien keräämistä luonnosta. Melasniemi oli juuri keräilemässä roskia Raisiossa sijaitsevan ulkoilureitin varrelta, kun hänen silmänsä osuivat valtavaan kurttuiseen sieneen. – Olin bongannut roskia siltä alueelta, muun muassa imurin letkua ja kaljatölkkejä. Sieni löytyi ihan roskienkeruureissulta, eli luonto...

Lue lisää
Selaa ylöspäin