Ravintoloitsija-keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen oli uuden Robusto-ravintolansa avajaisissa onnellinen mies.
– Tämä on nyt toinen oma ravintolani. Roster oli se ensimmäinen omassa synnyinkaupungissani ja se on edelleen peruskallioni. Aina voi tehdä telkkaria ja yhteistyökumppanuuksia, mutta tämä on nyt ensimmäinen oma Stadissa, Kape kertoi Robuston avajaisissa Helsingin Eirassa.
Robusto oli jo ehtinyt saada kehuja muun muassa kasvisruoka-annoksistaan. Vankkumattomana jääkiekkomiehenä Kape allekirjoitti väitteen, että kasvisruollakin pärjää.
– Pärjää, mutta sitä pitää enemmän työstää ja määrien pitää olla isompia. Urheilevan kasvissyöjän pitää nostaa määriä, koska se ei jää kroppaan ihan samalla tavalla kuin pihvi, kala tai kana.
Jääkiekkoa pelaavien 11- ja 14-vuotiaiden poikien isänä Kape kokkaa kotona selkeän systeemin mukaan.
– Kun pojat ovat minulla syömme kalaa, kanaa, jauhelihaa, kokolihaa. Yritän lisätä ruokavalioon raikkaita kasviksia ja salaatteja. Varsinaista kasvisruokapäivää ei ole.
Rakkaus roihahti lätkähallilla
Kapella on viime vuosina pyyhkinyt hyvin myös rakkausrintamalla. Hänen vierellään on naisystävä, mutta julkisuudessa Kapen mielitiettyä ei tulla näkemään. Pariskunta ei myöskään asu yhdessä.
– Näemme harvoin, mutta silloin sitäkin tulisemmin. Olemme olleet neljä ja puoli vuotta kimpassa.
Kape ja hänen naisystävänsä tapasivat toisensa korona-aikana. Paikkana toimi tietysti molempia yhdistävä lätkähalli.
– Yhteiset kokoukset, kis-kis! Eipä siinä sen ihmeellisempää, Kape lohkaisi.
Rubusto -ravintolan avajaiset, Kape Aihinen
Lue myös Kotiliesi.fi: Nämä tuotteet eivät mene kaupaksi suomalaisissa marketeissa – etenkin yksi karkkihyllyn tuote saa monet nirsoilemaan, ketjut paljastavat