Home » Marja Hintikan supersuosittu suklaahippukakku – tästä perintöreseptistä tuli uskomaton somehitti

Marja Hintikan supersuosittu suklaahippukakku – tästä perintöreseptistä tuli uskomaton somehitti

– Suklaahippukakku on sellainen, että sitä voi syödä määrättömästi, toimittaja Marja Hintikka linjaa.

Suklaakakku on yksi perinteisimmistä ja suosituimmista tarjottavista ympäri vuoden. Kakuissa on kuitenkin eroja, ja moni onkin valmis näkemään jopa vaivaa, jotta suklaakakusta saa juuri omaa makuun sopivan.

Aina suklaaunelman saavuttaminen ei vaadi kuitenkaan ihmeitä. Joskus se edellyttää vain anopilta – eli radiojuontaja Ilkka ”Ile” Uusivuoren äidiltä – perityn reseptin, reilusti taloussuklaata ja lorauksen appelsiinimehua, tietää toimittaja Marja Hintikka.

– Suklaahippukakku on periaatteessa perussuklaakakku, mutta siinä on myös appelsiinimehua, mikä tekee siitä mehevän, Marja paljastaa.

Suklaahippukakku on myös some-julkkis

Suklaahippukakku maistuu myös Marjan ja Ilen lapsille. Marjan mukaan lapset toivovat samaa suklaista leivonnaista vuosi toisensa jälkeen myös omille syntymäpäiväjuhlilleen.

– Lapset pyytävät sen aina synttärikakukseen. He eivät halua mitään leivoksia, kun juhlimme perheen kesken, vaan aina suklaahippukakun. Sitä tarjoillaan meillä kaikissa juhlissa.

Innokkaana leipojana tunnettu Marja onkin jakanut anopin reseptin myös someseuraajilleen.

– Pidän Instagramissa aina ennen joulua suklaahippukakku-liven! On myös hauskaa, kun ihmiset kertovat, kenelle he ovat suklaahippukakkua itse tarjonneet.

Lue myös: Itse tehty suklaa on helppo tarjottava ja lumoavan kaunis lahjaidea – tarvitset vain kaksi suklaalevyä, joista syntyy yksi upea!

Näin valmistuu Marja Hintikan suklaahippukakku

Tarvitset:

200 g voita

1,5 dl sokeria

3 munaa

Jauhoseos:

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl raastettua taloussuklaata

Lisäksi

1 appelsiinin mehu

Tee näin:

Suklaahippukakku aloitetaan sekoittamalla kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Älä tee suklaarouheesta liian pientä silppua – tässä kakussa saa olla isojakin suklaasattumia!

Voitele ja korppujauhota sopiva kakkuvuoka.

Vaahdota voi-sokeriseos sähkövatkaimella toisessa kulhossa siten, että lopputuloksena on vaaleaa vaahtoa.

Lisää kananmunat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan. Sekoita samaan aikaan kovaa vauhtia vatkaimella.

Lisää kuiva-aineisseosta ja appelsiinimehua voi-sokeriseokseen vähitellen ja varovasti nostellen. Älä käytä sekoittamiseen enää sähkövatkainta.

Kaavi taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa keskitasolla 50–60 minuuttia.

Lue myös Kotiliesi.fi: 7 minuutin kakku on klassikko – katso helppo ohje!

Selaa ylöspäin