Home » Nikke teki oman version överikekseistä, jotka saivat somen sekaisin – tämä ohje on porkkanakakun rakastajille

Nikke teki oman version överikekseistä, jotka saivat somen sekaisin – tämä ohje on porkkanakakun rakastajille

Tuhti. Se lienee paras sana kuvaamaan tämän hetken somessa trendaavia kakkumaisia keksejä eli Crumbl Cookieseja. Nimen takana on amerikkalaisyritys, jonka runsaat ja epäilemättä herkulliset keksit ovat saaneet tuhannet TikTokin kotileipurit testaamaan omia versioitaan.

Myös tamperelainen Nikke Eskelinen, 27, päätti kokeilla, miten hän saisi loihdittua trendikekseistä omaan makuunsa sopivat.

”Aloin visioida voisiko keksipohjan tehdä porkkanakakkumaiseksi, koska halusin keksiin syksyisiä makuja.”

Niken itse keksimän reseptin pohjalta syntyi carrot cake crumbl cookie. Porkkanaraaste tuo kekseihin mehevyyttä, mutta samalla ne ovat reunoilta rapeat. Ne ovat siis mukavan murenevia, mihin alkuperäinen nimikin viittaa.

Crumbl cookiesit ovat myös sen verran täyttäviä, että niitä harvemmin jaksaa syödä yhtä palaa enempää. Keksien säilymisessä seuraavaan päivään on Niken mukaan yksi selkeästi hyvä puoli.

”Niiden maku vain paranee, jos ne ovat yön yli jääkaapissa. Tällöin kaikki maut imeytyvät taikinaan paremmin ja tulevat selkeämmin esiin. Reunat muuttuvat rapeammiksi ja keskusta pehmenee.”

Vaikka Niken ideoimat porkkanakakkukeksit toimivat mainiosti sellaisenaan, voi niitä hyödyntää myös toisella tavalla.

”Jos homman haluaa viedä niin sanotusti nextille levelille, voi kekseistä tehdä keksijäätelön laittamalla kahden keksin väliin jäätelöä. Noissa kekseissä on niin paljon makua, että varmasti riittää, kun jakaa yhden keksijäätelön neljän hengen kahviseurueelle.”

@nikkeeskelinen

Vastaus käyttäjälle @veera 🐆 Tässä on teille maailmaan parhaat keksit🍪👨‍🍳

♬ Cooking, bossa nova, adults, light(950693) – Kids Sound

Nuoruuden haave kokin opinnoista tyssäsi opon sanoihin

Intohimo ruuanlaittoon ja leipomiseen syntyi Nikellä jo peruskoulun ensimmäisellä luokalla. Hän kertoo katsoneensa ykkösluokan jälkeisenä kesänä televisiosta Master chef -ohjelmaa, josta innostui välittömästi.

”Muut luokkakaverit puhuivat vain reality-ohjelmista ja rikossarjoista, ja olin ainoa, joka olisi halunnut puhua ruokaohjelmista.”

Nikke kertoo olleensa toisella luokalla, kun hän kysyi äidiltään yhtenä päivänä, saisiko hän valmistaa ruokaa koko perheelle. Siitä päivästä lähtien hän alkoi hyörimään äitinsä apurina keittiössä. Melko pian hän alkoi myös toivoa, että saisi valmistaa ruuan itse alusta loppuun. Sillä tavoin hän ajatteli oppivansa parhaiten.

”Toivoin aina, että äiti menisi pois, jotta hän ei olisi vieressä neuvomassa.”

Yläkoulun lopussa Nikke haaveili kokin opinnoista. Hän kertoi ajatuksistaan opinto-ohjaajalleen, joka yllättäen torppasi haaveet. Opon näkemyksen mukaan supliikille nuorukaiselle sopisi paremmin esimerkiksi myyntiala.

Aikakaudella, jossa supliikkeja kokkeja löytyy jokaiselta televisiokanavalta, näyttäytyy opon kommentit tietysti omituisina. Nikke pohtii, että ehkä olisi kannattanut pitää oma päänsä, eikä valita aikuisen ehdottamaa turvallista reittiä. Vaikka hän lähti opiskelemaan merkonomiksi oponsa kehotuksesta, näkee hän asiassa hopeareunuksen.

”Toisaalta ihan hyvä, koska en tiedä mitä intohimolleni ruokaa kohtaan olisi käynyt, jos olisin lähtenyt opiskelemaan kokiksi. Kaiken olen kuitenkin oppinut itse jälkeenpäin.”

Tällä hetkellä Nikke tekee ruokasisältöjä Tiktokiin, jossa hänellä on liki 60 000 seuraajaa.

Lue myös: Julian puuro on kuin juustokakku! Tämä vadelmainen uunipuuro valloitti somen, eikä ihme

Niken lempileivonnaisia ovat muffinit ja keksit, koska niitä on helppo kuljettaa kavereiden luo kyläilemään mennessä.

© Nikke Eskelisen kotialbumi

Mokailu kuuluu keittiöön

Nikelle yksikään päivän aterioista ei ole pelkkää polttoainetta. Hän kokee, että pienellä vaivannäöllä jopa aamupalaleivän saa näyttämään älyttömän hyvältä. Hän sanoo nauttivansa kaikenlaisen uuden kokeilusta.

”Teen välillä ihan hirveitä ruokia. Siis sellaisia, joista puoliso kyllä tykkää, mutta olen visioinut niiden maun tai ulkonäön päässäni ihan erilaisiksi.”

Aikaisemmin hän peitteli ruoanlaitossa tekemiään mokia videoillaan. Jos taikina oli esimerkiksi jäänyt raa´aksi, hän saattoi jättää mainitsematta siitä videolla. Kunnes hän oivalsi, että mokailu kuuluu keittiöön.

Sillä aina täydellisetkään resepti-ideat eivät osoittaudu hyvänmakuisiksi. Siksi hänen mielestään mokat kannattaa tuoda ilmi.

”Kyllähän ne ammattiraflassakin paistaa pihvin uudestaan, jos ensimmäinen menee päin persettä. Ei se ole mikään takuu, että kaikki onnistuu kerrasta.”

Mokailu sallittakoon siis meille kaikille. Jos kuitenkin haluaa välttyä sudenkuopilta carrot cake crumbl cookiesejä tehdessä, millaisia neuvoja Nikke antaisi?

”Sekoita kuivat aineet hiljalleen kosteisiin, koska kekseistä tulee helposti kuivia, jos taikina on jauhoinen ja tönkkö. Keksin kuuluu jäädä hieman raa´aksi keskeltä.”

Lisäksi hän neuvoo jättämään keksit uuninpellillä riittävän kauaksi toisistaan. Hänen mukaansa kuusi kappaletta on sopiva määrä yhdelle pellille, sillä keksit turpoavat reilusti.

”Älkää laittako liian tiheästi, koska sitten teitä harmittaa.”

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin täydellisiä lettuja et ole ennen nähnyt – Maria paljastaa kaikkien aikojen lettureseptin

Carrot cake crumbl cookien kruunaa mantelirouhe.

© Nikke Eskelinen

Niken carrot cake crumbl cookiet eli porkkanakakkukeksit

Tarvitset:

Taikina

450 g vehnäjauhoja

2 tl maissitärkkelystä

0,5 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

285 g voita

200 g sokeria

200 g fariinisokeria

2 kananmunaa

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

100 g porkkanoita 

Kuorrutus

60 g voita

120 g tuorejuustoa

240 grammaa tomusokeria

Koristeluun

mantelijauhetta

Tee näin:

Sekoita ensiksi kuivat aineet kulhossa.

Sulata voi pannulla.

Kaada erilliseen kulhoon sokeri ja fariinisokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita.

Sekoita sokerin ja voin sekaan yksi kokonainen kananmuna ja yhden munan keltuainen.

Kaada joukkoon kaneli ja vaniljasokeri.

Raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste joukkoon.

Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan kosteiden aineiden joukkoon. Sekoita seos nuolijalla käännellen.  

Laita valmis taikina tunnin ajaksi jääkaappiin.

Kun taikina on imeytynyt jääkaapissa, kaada erilliseen kulhoon kanelia ja sokeria ja sekoita hyvin.

Pyörittele taikinasta kahden ruokalusikallisen kokoisia palloja. Pyöritä pallot sokerikaneliseoksessa.

Pyörittelyn jälkeen laita pallot pellille ja paina kevyesti. Jätä kekseille hyvin tilaa, sillä ne turpoavat uunissa. Kuusi kappaletta on sopiva määrä yhdelle pellille.

Paista keksit uunissa 180 asteessa 8-12 minuutin ajan. Tarkkaile keksejä, etteivät ne pala.

Keksien jäähtyessä valmista kuorrute voista ja tuorejuustosta. Lisää joukkoon hiljalleen tomusokeri.

Levitä kuorrute jäähtyneiden keksien päälle tasaisesti.

Koristele keksit mantelirouheella.

Selaa ylöspäin