Home » Niko Saarisen kinkkunyyteistä tuli järjetön somehitti – katso ohje, jonka salaisuus on kolmen eri juuston tuhti täyte

Niko Saarisen kinkkunyyteistä tuli järjetön somehitti – katso ohje, jonka salaisuus on kolmen eri juuston tuhti täyte

– Ruoanlaitto merkitsee mulle sitä, että se on yksi ateria vähemmän, mitä mä tilaan. Se on aina puolivoitto, että jaksaa itse tehdä ruokaa.

Näin radiojuontaja ja podcastaaja Niko Saarinen kuvailee suhdettaan ruuanlaittoon. Hän ei ole omien sanojensa mukaan ruoanlaittajana eikä varsinainen hifistelijäkään. Kiireisessä arjessa on tärkeää, että reseptit ovat maukkauden lisäksi nopeita tehdä.

Lue myös: Nuudelipannu Ainon tyyliin – ohje syntisen hyvään pihistelyruokaan

Viihdetaiturista ruokavaikuttajaksi?

Viihdemaailman moniottelijasta on sittemmin kuoriutunut myös todellinen ruokavaikuttaja. Niko on innostunut jakamaan helppoja reseptejään somekanavissaan, ja tietyt Nikon ohjeen ovat nousseet ilmiömäisiksi hiteiksi.

Esimerkiksi Nikon kehittelemät kinkku-aurajuustonyytit ovat haalineet Tiktokissa lähes puoli miljoonaa katselukertaa. Tuorejuustolla, kinkkusuikaleilla ja aurajuustolla täytetyt voitaikinanyytit valmistuvat noin kymmenessä minuutissa.


Somessa resepteillään suosiota niittänyt Niko kertoo, hän on aina nauttinut kotiruuan valmistamisesta, mutta uuden asunnon keittiön myötä kiinnostus on vain lisääntynyt.

© Niko Saarinen

Ei välttämättä kaunista, mutta maistuu hyvältä

Niko uskoo reseptiensä olevan suosittuja, koska ne ovat nopeasti valmistettavaa perushyvää ruokaa. Useimmiten ainekset niihin löytyvät kaikilta jo valmiiksi kaapeista.

– Somehan on sellainen, että kaikki tekee hienoja annoksia, joihin laitetaan päälle basilikan lehtiä. Tässä ajassa ihmiset katsovat, mitä voi kaupasta ostaa, kun hinnat ovat niin kalliita. Minun resepteillä pystyy tekemään arkiruokaa niin, ettei siihen päälle tule basilikan lehtiä. Annos ei ole välttämättä kaunis, mutta se maistuu hyvältä, Niko sanoo.

Hän uskoo kokkailemisensa kiehtovan ihmisiä, koska hänellä ei varsinaisesti ole mikään pullantuoksuisen kotiäidin imago. Hän uskoo esimerkkinsä innostavan myös muita: jos hän pystyy, niin pystyvät muutkin. Palaute resepteistä on ollut positiivista.

– Mun sydäntä lämmittää aina, kun joku perheellinen äiti laittaa mulle viestiä, että hänen lapsensa ovat rakastuneet mun lihapullapannuun tai muuhun jakamaani tosi arkiseen reseptiin.

Äidin reseptit vievät voiton

Niko kertoo perineensä kokkaustaidot äidiltään. Äidille lähtee viesti aina kun käsillä on jokin raaka-aine, jota hän ei osaa käyttää. Kymmenen minuutin kuluttua äidiltä on tullut jo resepti siihen.

– Mun äiti on poikkeuksellisen hyvä kaikessa. Ainoa, minkä osaan tehdä paremmin on bravuurini makaronilaatikko.

Viime aikoina Niko kertoo innostuneensa hävikkiruoan hyödyntämisestä. Hän kertoo jääkaappinsa sisältävän aina paljon ruokaa, joista osa päätyy monille tuttua reittiä pitkin jääkaapilta perältä lopuksi roskiin. Nykyään hän yrittää hyödyntää pakastimen ja kuivakaapin antimia kauppareissun sijaan. Intuition avulla niistä rakentuu reseptejä, jotka innostavat parhaillaan muitakin kokeilemaan uutta ja yhdistelemään erilaisia raaka-aineita.

Nikon mielestä on mukavaa, kun ihmiset lähettävät kuvia hänen resepteillä tekemistään ruuista. Välillä seuraajat jakavat hänelle omia reseptejään ja pyytävät testaamaan. Niiden testailusta syntyy Tiktokiin sisältöä.

– Toisinaan mietin, että onko some vähän turha ja vietetäänkö me siellä liian paljon aikaa päivässä. Toisaalta ajattelen, että jos se some voi olla inspiraation lähteenä vaikka kokkaamiselle, niin sittenhän se aika ei ole mennyt hukkaan.

Kinkku-aurajuustonyytit Nikon tapaan – nappaa ohje!

4 kpl

Tarvitset:

2 voitaikinalevyä

100 g kinkkusuikaleita

2 rkl ranskankermaa

2 rkl ruohosipulituorejuusto

1-2 rkl aurajuustoa murusteltuna

0,5 tl mustapippuria

1 Babyel-juusto

Tee näin:

Sekoita kinkkusuikaleet, ranskankerma, ruohosipulituorejuusto, aurajuusto ja mustapippuri keskenään.

Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi, ja laita keskelle kahden ruokalusikallisen verran täytettä. Lisää täytteen päälle palanen Babybel-juustoa.

Taittele neliöistä kolmiot. Nipistele reunat kiinni.

Voitele kinkkunyytit kananmunalla.

Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.

Lue myös Kotiliesi.fi: Itse tehty pika-calzone on vastustamaton jämäherkku ylijääneistä tortilloista – pikaruoka valmistuu 10 minuutissa!

Selaa ylöspäin