Home » Sienihullun tv-legendan sienipikkelssi, joka säilyy jopa vuosia – katso paras ohje!

Sienihullun tv-legendan sienipikkelssi, joka säilyy jopa vuosia – katso paras ohje!

Suomen kaikkien aikojen rakastetuimpiin misseihin ja tv-kasvoihin lukeutuva Teija Sopanen valittiin Suomen neidoksi vuonna 1953, ja sen jälkeen hänet ­nähtiin useissa kotimaisissa elokuvissa. Teijan elokuvaura käsittää toistakymmentä pitkää elokuvaa. Varsinaisen läpimurron suomalaisten sydämiin hän teki televisiokuuluttajana, jona hän toimi vuodet 1957–1974, suomalaisen tele­vision alkuajoista lähtien.

Yksityiselämässä Teija Sopanen tunnettiin innokkaana ruoka­ihmisenä, jolle erityisesti sienes­tys oli suuri intohimo. Teijan pitkä­aikaiselle ystävälle, viihdetaiteilija Marjatta Leppäselle, Teijan suppispikkelssi on tuttu herkku, jota löytyy aina jääkaapista.

”Olen itsekin tehnyt tätä pikkelssiä joululahjoiksi purkkikaupalla. Sokerin ansiosta se säilyy pitkään, jopa vuosia. Pikkelssi kannattaa valmistaa tuoreista sienistä, kuivatuista tulee helposti sitkeitä. Suosittelen maistamaan pikkelssiä avokadon kanssa, niin yllättävältä kuin se kuulostaakin.”

”Myös Teijan haaparouskuista tehty sienisalaatti oli aivan mahtavan mehevää. Siinä oli kaikki tasapainossa. Valmistimme hänen kanssaan usein joulun alla myös mainiota maksapateeta, se oli tosi kiva perinne. Teijan kanssa kaikki oli niin hauskaa”, Marjatta Leppänen muistelee.

Lue myös: Onko tässä kaikkien aikojen paras korvapuustiohje? Kuuluisat kahvilat paljastavat hittireseptinsä

Teija Sopasen suppilovahveropikkelssi – katso ohje!

suppilovahveroita

Liemeen:

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl omena- tai muuta ­viinietikkaa

2 dl vettä

500 g sokeria

8 neilikkaa

1 kpl kanelitanko

muskottikukkaa (ei välttämätön)

Tee näin:

1. Kiehauta liemiainekset kattilassa. Lisää suppilovahverot, kun ­sokeri on sulanut. Sieniä voi olla runsaastikin, liemen ei tarvitse­ peittää niitä, sillä sienet kiehuvat ­kasaan.

2. Keitä suppilovahveroita hiljaisella lämmöllä 20–30 minuuttia. Jos sienet ovat hyvin kosteita, keitä vielä kauemmin. Purkita sienet puhtaisiin lasipurkkeihin, täytä purkki liemellä. 

Lue myös Kotiliesi.fi: Helsingissä on ravintola, jonka lista on pysynyt lähes samana vuosikymmenet – Kosmos paljastaa kuuluisimman klassikkonsa ohjeen

Selaa ylöspäin