Tasavallan presidentti Alexander Stubbin puoliso Suzanne Innes-Stubb on on irtisanoutunut tehtävästään Kone Oyj:ssä, Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa.
Innes-Stubb työskentelee Koneella vielä 14. kesäkuuta asti, kunnes hän jättää työtehtävänsä. Innes-Stubb ei kuitenkaan jää pois työelämästä, vaan hän siirtyy Aalto-yliopiston palvelukseen.
”Olen viihtynyt Koneen palveluksessa erinomaisesti ja olen kiitollinen työnantajani tarjoamista mahdollisuuksista muuttaa työnkuvaani puolisoni tultua valituksi tasavallan presidentiksi. Huolellisen harkinnan jälkeen uskon kuitenkin, että uusi työtehtäväni antaa minulle paremmat mahdollisuudet palvella Suomea myös tasavallan presidentin puolisona. Samalla voin jatkaa uraani juridiikan parissa”, Innes-Stubb kertoo tiedotteessa.
Innes-Stubbista tulee Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun palvelukseen yritysjuridiikan johtava työelämäasiantuntija. Hän tulee opettamaan esimerkiksi yritysjuridiikan maisteritason valinnaisia kursseja. Innes-Stubbin työt Aallossa alkavat 1. syyskuuta 2024. Työsopimus on kolmevuotinen ja osa-aikainen.
”On hienoa päästä tässä vaiheessa uraani jakamaan osaamistani tuleville ammattilaisille. Uskon kehittyväni myös itse ammatillisesti akateemisessa maailmassa”, Innes-Stubb sanoo.
Aalto-yliopiston viestinnästä kerrotaan Innes-Stubbin tekevän tulevassa työssään 40-prosenttista työaikaa. Tällä hetkellä muita Aallon kauppakorkeakoulun johtavia työelämäasiantuntijoita on kolme, muun muassa politiikasta tuttu Osmo Soininvaara.
Innes-Stubbin työ Kone-hissiyhtiössä on ollut eettisestä ohjesäännöstä maailmanlaajuisesti vastaavana johtajana nimikkeellä Head of Global Compliance.
Trendinä on ollut, että presidentin puoliso jatkaa työelämässä
Myös Jenni Haukio teki töitä puolisonsa Sauli Niinistön presidenttikausien aikana. Haukio toimi Turun kirjamessujen ohjelmajohtajana vuodesta 2012 helmikuuhun 2022 saakka.
– Viime aikojen trendi on ollut, että presidentin puoliso jatkaa työelämässä, kertoo historiantutkija Kati Katajisto Annan artikkelissa.
Tiettyjä rajoituksia presidentin puolison työnteolle kuitenkin on. Työnkuvan tulisi sopia presidentti-instituutioon, ja työn tulee olla poliittisesti puolueeton.
Rajoituksia työssäkäyntiin tulee myös ajankäyttöön ja intressiristiriitoihin liittyvistä syistä.
– Presidentin puolison rooli ja sen vaatimat edustustehtävät vievät oman aikansa. Kokopäiväinen työssäkäynti voi olla liian haasteellista sovittaa yhteen edustustehtävien, sen sisältämien matkojen ja edustustilaisuuksien kanssa, Kati Katajisto kertoo Annan artikkelissa.