Broilerifileen paistaminen täydellisen meheväksi vaatii hieman kärsivällisyyttä ja huolellisuutta, sanoo lehtori Henry Lepist Liiketalousopisto Perhosta.
Moni kotikokki tuskailee lieden äärellä, kuinka filee kypsyy ensin ohuesta päästä ja paksuin kohta ei ota millään kypsyäkseen. Ja kun paisto-aikaa pannulla hiukan venyttää, kana onkin hetkessä kuivaa.
Pyysimme Lepistiä jakamaan pomminvarman paisto-ohjeen, jolla saa aikaan mehevän ja maukkaan lopputuloksen kerta toisensa jälkeen.
Lue myös: Tämä on paras valmisruoka – lukijat äänestivät ja ravitsemusterapeutti kommentoi
Runsasproteiininen ja vähärasvainen broileri on monen kodin arkiruokasuosikki.
© iStock
Näin paistat broilerin meheväksi – täydellinen ohje
Ota broilerifileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Lihaa kannattaisi pitää huoneenlämmössä aina noin 30–60 minuutin ajan ennen paistamista. Tämä auttaa fileetä kypsymään tasaisesti.
Kuivaa filee hyvin ennen paistamista talouspaperilla. Kuivattu filee paistuu pannulla paremmin ja saa myös kauniin ruskean pinnan.
Lämmitä pannu tarpeeksi kuumaksi. Lisää kuumalle pannulle öljy, ja vasta sen jälkeen kanafileet. Paista kanaa niin kauan, että sen pinta on kauniin kullanruskea. Käännä kanafilee, lisää pannulle voita ja yrttejä. Paista vielä hetki.
Sirottele kanafileen päälle runsaasti mausteita. Voit käyttää esimerkiksi suolaa, pippuria, yrttejä ja valkosipulia.
Älä unohda jälkikypsennystä. Nosta paistetut kanafileet uunipellille, laita paistomittari fileen sisälle ja kypsennä kananfileitä uunissa sadassa asteessa, kunnes kanan sisälämpötila on 75–80 astetta. Sen jälkeen nosta kananfileet uunista ja anna niiden vetäytyä hetken.
Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä kanasta? Kurkkaa Kotilieden suosituimmat kanareseptit