Home » Ärsyttävätkö huulipunatahrat juomalasissa? Kokeile tätä helppoa kikkaa!

Ärsyttävätkö huulipunatahrat juomalasissa? Kokeile tätä helppoa kikkaa!

Huulipuna näyttää hyvältä huulilla, lasin tai kahvikupin reunalla ei niinkään. Kuitenkin useimmat huulipunat jättävät lasiin tai kuppiin ikävän tahran. Sitkeimmät värijäämät pysyttelevät niissä vielä astianpesukoneessa pyöräytyksenkin jälkeen.

Huulipunan tarttumisen lasiin voi estää yksinkertaisella kikalla: nuolaisemalla lasia siltä kohdin, johon huulet osuvat. Sylki estää huulipunaa tarttumasta lasin pintaan.

Lasin nuoleminen etenkin fiinimmässä seurassa tai arvokkaammassa tilaisuudessa ei välttämättä houkuttele. Lasia ei toki tarvitse ryhtyä näkyvästi lipomaan, vaan asian voi hoitaa mahdollisimman huomaamattomasti.

Mikäli tilaisuus ei salli minkäänlaista lasin nuolemista, punan tarttumista voi vähentää myös nuolemalla huulet kosteiksi. Se ei kuitenkaan ole aivan yhtä tehokas keino kuin lasin pinnan kostuttaminen syljellä.

Annan toimittaja kokeili, kuinka kikka käytännössä toimii.

Lue myös: Vaikuttaako huulipunan sävy hampaiden väriin? Kauneustoimittaja testasi: ”Tekee hampaista vaaleamman näköiset”

Näin kikka toimii käytännössä: katso 3 valokuvaa kahvikupista

Levitän huulilleni runsaspigmenttistä huulipunaa reilulla kädellä. Ensin testaan, millaista jälkeä kahvikupin reunaan tulee ilman kikkaa.

Ei hyvältä näytä:

Huulipuna tarttui kahvikuppiin tehokkaasti.

© Anna Ferrante

Sen jälkeen punaan huulet uudelleen ja nuolaisen huolella kahvikupin reunaa.

Lopputulos häikäisee. Ei tahran tahraa!

Kahvikuppi on nuolaisun ansiosta täysin puhdas huulipunasta.

© Anna Ferrante

Lue myös Kotiliesi.fi: Ei enää koskaan huulipunaa hampaissa! Tähän niksiin tarvitset vain sormesi

Lopuksi testaan vielä tilanteen, jossa olen nuolaissut huuleni kosteiksi juuri ennen kupista juomista, mutta en nuole kupin reunaa. Täydellistä tulosta pelkkä huulten nuoleminen ei anna, mutta se tuntuu olevan tyhjää parempi keino estää punan tarttuminen:

Huulten nuoleminen vähensi huulipunatahran kokoa jonkin verran.

© Anna Ferrante

Tämän kikan aion ehdottomasti pitää mielessä jatkossakin. Vielä kun keksisi hyvän keinon hoitaa lasin nuolaisu tahdikkaasti ja huomaamattomasti, niin olisi täydellistä!

Selaa ylöspäin