Home » Teresa Meriläinen-Aho on kokeillut hiustyylejä punaisesta tukasta mustaan polkkaan: ”Täytyy sopia leijonapersoonaani”

Teresa Meriläinen-Aho on kokeillut hiustyylejä punaisesta tukasta mustaan polkkaan: ”Täytyy sopia leijonapersoonaani”

Teresa Meriläinen-Aho tekee vuorotyötä, joka rasittaa sekä fyysisesti että henkisesti. MTV:n uutisten ankkuri juontaa myös ajankohtaisohjelmia Viiden jälkeen ja Huomenta Suomi.

– Kiinnitän nykyisin paljon huomiota palautumiseen. Mieleni rauhoittamiseen tarvitsen hiljaisuutta ja luontoa. Kun haluan inspiroitua, haen kauneuden kokemuksia esimerkiksi taiteesta. Vapaa-ajalla kirjoitan ja piirrän itsekin, hän kertoo.

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

”Voin olla kiitollinen äidilleni, jolle ihon puhdistus oli tärkeää. Hän uskoi laatuun ja hankki minulle oman Cliniquen puhdistusaineen ja kasvoveden, ennen kuin itse ymmärsin edes vaatia. Sama rutiini on pysynyt, puhdistan kasvoni sekä aamulla että illalla. Työmeikin poisto vaatii perusteellista pesua kahteen kertaan. Vaihtelen tuotteita tarpeen mukaan. Kun ihoni on kuiva, käytän puhdistusmaitoa, ja jos se tuntuu tukkoiselta, puhdistan geelillä.

Käytän ihoni hoidossa mahdollisimman puhtaita ja hajusteettomia tuotteita. Niiden pitää olla hoitavia ja tehokkaita. Uskon lääketieteellisesti testattuihin ja luonnonmukaisiin tuotteisiin. Luotan myös ammattilaisen valintoihin.”

Uutisankkuri ja juontaja Teresa Meriläinen-Aho kuvattuna MTV:n studiolla vuonna 2020.

”Olen ajoittain somen vietävissä ja innostun sitä kautta uusista merkeistä.”

Miten meikkaat?

”Meikkaan vapaa-ajallani aika harvoin. Työssäni ammattilaiset tekevät minulle upeita meikkejä koko ajan. Siihen verrattuna oma meikkaaminen tuntuu väkisinkin vähän valjulta ja myös vähän turhalta. Usein menenkin siviilissä ilman mitään meikkiä. Sen sijaan käytän hajuvettä. Nykyisin suosikkini on Byredo, tuoksuissa on raikkaita ja yllättäviä yhdistelmiä.

Jos arkena meikkaan itse, siihen kuuluu silmien rajaus ja ripsiväri. Ripsivärin suhteen en pysy kauaa uskollisena, etsin aina uutta supertuotetta. Olen ajoittain somen vietävissä ja innostun sitä kautta uusista merkeistä. Ruotsalaiseen Caia Cosmeticsiin ihastuin äskettäin, myös Victoria Beckhamin silmämeikit ovat todella hyviä. Myös meikeissä arvostan laatua ja puhtautta.”

Teresa Meriläinen-Aho, miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

”Nykyisin arvostan tietoisemmin persoonallisia ominaisuuksiani ja tietenkin terveyttä. Nuorempana murehdin liian pyöreitä poskiani, mutta nyt saan iloita korkeista poskipäistäni.”

Punainen hiusväri kuului Teresan tyyliin 18-vuotiaana.

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

”Olen kokeillut ihan kaikkea vuosien varrella. Kun olin Euroopan parlamentissa töissä kauan sitten, lähdin perjantaina töistä blondina Lontooseen ja palasin maanantaina mustassa polkkatukassa, johon oli otettu inspiraatiota Uma Thurmanilta Pulp Fiction -elokuvasta.

Nykyisin ajattelen, että uutisankkurina tyylissäni on hyvä olla tietty jatkuvuus. Vaalean eri sävyissä pääni tuntuu eniten omalta. Haaveilen nyt pitkästä tukasta, mutta olen ollut oikein kotonani myös hyvässä lyhyessä leikkauksessa. Kampauksessani täytyy kuitenkin olla tuuheutta, sillä liian kynitty malli ei sovi leijonapersoonaani.”

Vuonna 2014 Teresa Meriläinen-Aho otti hiustenpidennykset, jolloin hän saattoi kietoa tukan myös nutturalle.

Mitkä ovat hyvinvointisi kulmakivet?

”Liikuntaa voisin kutsua jopa addiktioksi, en pysty olemaan ilman. Juoksen muutaman kerran viikossa ja teen HIIT-treeniä. Olen opiskellut joogaohjaajaksi, mutta sen harrastaminen on satunnaista oheisvenyttelyä ja rentouttavia asanoita. Tanssia ja barrea haluaisin harrastaa, jos vain ehtisin. Oura-sormuksesta saan apua siihen, että maltan joskus vain olla ja levätä.”

Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 46/2023.

Selaa ylöspäin