Norjan MM-mitalisti halusi säästää energiaa eikä osallistunut kisapäivän haastatteluun.

Norjalainen Tiril Weng hiihti sunnuntaina Planicassa MM-viestihopealle parinsa Anne Kalvån kanssa. Väkevästi vapaalla hiihtänyt norjalainen jäi ennen mitalihiihtoaan kiinni kepposesta, jonka tarkoitus oli, että kisaan päästään täysillä energiavarastoilla.

Norjan yleisradioyhtiö NRK oli pyytänyt Wengin aamupäiväksi haastatteluun ennen parisprinttiin lähtöä. Weng ilmestyi toimittajan luokse, mutta kysymyksiin vastasikin hänen kaksoissiskonsa Lotta Weng.

Wengin siskokset olivat päättäneet roolienvaihdosta hetkeä ennen haastattelua automatkalla. Uutisinsertin tekijät eivät tajunneet vedätystä, ja sunnuntaina kisoista huilannut Lotta Weng esiintyi siskonsa akkreditointilappu kaulalla.

NRK:n leivissä asiantuntijana työskentelevä Therese Johaug oli mennyt vastaavaan retkuun aikaisemmin, mutta tällä kertaa hän oli tarkkana. Hän paljasti huijauksen.

– Hän on yksi harvoista maailmassa, joka pystyy erottamaan heidät toisistaan, NRK:n viestintäpäällikkö Jörund Carlsen kertoi ruotsalaiselle Expressenille.

Expressen odotti Wengiä sunnuntaina media-alueella. Kun hän saapui haastattelupisteelle, lehti kysyi vielä varmistukseksi, että edessä seisoi oikea Weng.

– Kyllä, olen Tiril. En ole antanut hopeamitaliani Lotalle. Siinä menee raja!

Wengin siskokset myönsivät, että ovat tehneet saman jäynän aikaisemminkin. Tiril Weng myös vihjaa, että sumutusta voi tapahtua jatkossakin.

– Se on helppoa. Olisin yhtä hyvin voinut lähettää Lotan tänne. Ette olisi huomanneet sitä, hopeamitalisti kertoi Nettavisen haastattelussa.

Esimerkiksi alla olevassa Instagram-julkaisussa siskoksia ei meinaa erottaa toisistaan.

iltalehti.fi

Related Post