Home » Politiikan puskaradio: Kokoomuksen laskeva vire vetää Orpon hiljaiseksi – “Mitä hän enää uskaltaa sanoa?”

Politiikan puskaradio: Kokoomuksen laskeva vire vetää Orpon hiljaiseksi – "Mitä hän enää uskaltaa sanoa?"

Politiikan puskaradio -podcastin tuoreessa jaksossa tuodaan muun muassa terveisiä puolueristeilyiltä, puidaan Matias Mäkysen baari-kohua ja ruoditaan puolueiden vaalikuntoa.

Kokoomuksen laskeva vaalivire on saanut Petteri Orpon (kok) puristamaan mailaa rystyset valkoisina ja varomaan ulostulojaan, arvioidaan tuoreessa Politiikan puskaradiossa. Vaalitentit ovat kuitenkin vasta edessä.

– Tässä voi ruveta miettimään, että kun tentit lähenevät, niin mitä hän enää uskaltaa siellä sanoa? kysyy politiikan toimittaja Elli Harju.

Kokoomuksen kannatus on laskenut 1,4 prosenttiyksikköä, ja vaikka puolue edelleen on vahvasti johtoasemissa, on lasku tuoreen kannatusmittauksen suurin.

Iltalehden politiikan toimittajat Jari HanskaJuha Ristamäki ja Elli Harju miettivät Politiikan puskaradion uusimmassa jaksossa, oliko Sanna Marinin parin viikon takainen äänekäs ulostulo demareiden ja perussuomalaisten pesäerosta lopulta hyvä peliliike. Nyt kokoomus joutuu nimittäin vastaamaan kysymyksiin perussuomalaisten erilaisista avauksista, eikä se välttämättä ole aina eduksi.

”Oliko se siinä?”

Kysymyksiä on herättänyt myös SDP:n tällä viikolla julkaistu talousohjelma, jolla oli mittaa kaksi sivua.

– Oliko se tosiaan siinä? kertoo Elli Harju kuulleensa ihmeteltävän, kun Elina Valtonen (kok) kohtasi Antti Lindtmanin (sd) IL-TV:n studiossa piakkoin talousohjelman julkaisun jälkeen.

Talousohjelmien ruotimisen lisäksi podcastissa keskustellaan Matias Mäkysen (sd) baarin hämyssä pettäneestä harkintakyvystä ja puolueiden tuoreista vaalisloganeista.

Jaksossa jaetaan myös kokemuksia kokoomuksen ja keskustan vaaliristeilyiltä: millainen meno oli kannatusalhossa kamppailevan keskustan risteilyllä, ja mitä hallituskokoonpanoa kokoomuslaiset kuiskuttelivat hyttikäytävillä.

Politiikan puskaradiossa Iltalehden politiikan toimittajat käyvät läpi viikon kuumimmat puheenaiheet ja juorut. Uusi jakso julkaistaan perjantaisin.

Selaa ylöspäin