Poliisi valvoo 19.–21.5.2023 koko maassa mopoja ja kevyitä ajoneuvoja.

Poliisin tehovalvonta kohdentuu viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin (19.-21.5.2023) mopojen ja muiden kevyiden ajoneuvojen käyttöön ja kuntoon.

Valvontaa kohdistetaan koko maassa kuljettajien kunnon ja ajokortin riittävyyden ohella liikennesääntöjen noudattamiseen, kertoo Poliisi tiedotteella.

– Nuorten liikenneturvallisuus on yksi keskeisistä poliisin liikenneturvallisuustyön kohteista ja viikonlopun valvonnalla pyrimme vaikuttamaan nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen, kertoo poliisitarkastaja Tuomo Katajisto tiedotteella.

Tarkista nämä

Nuoren kuljettajan turvallisuuden vuoksi Katajisto neuvoo myös nuorten huoltajia tarkistamaan nuoren käyttämän ajoneuvon kunnon. Näin on mahdollista välttää viikonlopun tehovalvonnassa sakot.

Tehottomat jarrut, toimimattomat valot, moottorin voimakas ääni ja korkea kierrosluku sekä rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite on lainvastainen ja jopa vaarallinen.

Nuoret ovat ikäluokkansa kokoon nähden yliedustettuina liikennekuolemissa ja loukkaantuneissa. Mopoilla ajetuissa kolareissa aiheutuu vuosittain joitakin liikennekuolemia ja noin 300 loukkaantumista. Kun mukaan lasketaan mopoautojen ja moottoripyörien kolarit, loukkaantuneiden määrä nousee lähelle tuhatta vuodessa.

– Valvonnassa pyritään myös puuttumaan häiritsevään ajoon ja ajoneuvojen aiheuttamaan meluun asuinalueilla ilta-aikaan, lisää Katajisto.

Katajiston mukaan viime vuoden vastaavassa valvonnassa tarkastettiin toista tuhatta ajoneuvoa, saatiin kiinni 11 rattijuoppoa ja tavattiin 66 kuljettajaa, joilla ei ollut kuljettamaansa ajoneuvoon riittävää ajo-oikeutta. Kunnoltaan määräysten vastaisia ajopelejä tavattiin lähes 300.

Italehti.fi

Related Post