Home » Tapiolan turmasillasta puuttuivat pudonneisiin palkkeihin tarkoitetut pultit – Otkes selvittää niiden merkitystä, mutta tutkinta ulottuu paljon syvemmälle

Tapiolan turmasillasta puuttuivat pudonneisiin palkkeihin tarkoitetut pultit – Otkes selvittää niiden merkitystä, mutta tutkinta ulottuu paljon syvemmälle

Espoon turmasillasta puuttuivat pudonneiden poikittaisten palkkien pultit. Otkesin mukaan se ei silti välttämättä yksin selitä onnettomuutta.

Sosiaalisessa mediassa on kiinnitetty huomiota turmasillan pudonneista palkeista puuttuneisiin pultteihin. Tämä on herättänyt spekulaatioita niiden osuudesta sillan romahtamiseen. 

Onnettomuudessa sillan poikittaiset palkit putosivat alas ja silta romahti.

– Sillassa olisi ollut hyvä olla pultit, mutta emme tiedä, olisiko silta ollut siltikään kestävä, johtava tutkija Kai Valonen Onnettomuustutkintakeskuksesta kommentoi spekulaatioita.

Otkes selvittää siltaturmaan johtaneita syitä. Tutkinnan kesto on arviolta puoli vuotta, mutta ensimmäisistä teknisistä havainnoista tullaan kertomaan lähiviikkoina.

Tässä vaiheessa Valosen hypoteesi on, että useampi asia johti sillan romahtamiseen.

– Osana tutkintaa selvitämme, olisiko sillassa pitänyt olla nuo puuttuvat pultit ja mikä niiden merkitys olisi ollut. Tutkinta ei kuitenkaan tule kiteytymään kyseiseen kohtaan, vaan meidän on pakko tarkastella siltaa paljon laajempana rakenteellisena kokonaisuutena.

Sillan hajoamiskohta ei välttämättä ole ongelman juurisyy.

– Aiomme mennä tutkinnassa paljon tekniikkaa syvemmälle. Tarkastelemme rakennusprosesseja ja -määräyksiä, suunnittelua ja toteutusta. Tämä ei ratkea pelkästään parin rikkoutuneen osan löytymisellä.

Video: Professori Espoon siltaturmasta ja väliaikaista rakenteista: "Ymmärtävätkö kaikki, mitä ollaan tekemässä?" (juttu jatkuu videon jälkeen)

24 ihmistä joutui sairaalaan siltaturman vuoksi viime viikon torstaina. Sairaalaan joutuneiden kerrotaan saaneen erilaisia murtumia pudotuksen johdosta.

Onnettomuustutkintakeskuksen lisäksi poliisi tutkii tapahtunutta. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus vaaran aiheuttamisena ja vammantuottamuksena.

Espoon kaupunkitekniikka päätti viime viikolla asettaa muut saman alueen väliaikaiset sillat käyttökieltoon ongelmien selvittämiseksi. Sillat ovat poissa käytöstä toistaiseksi.

mtvuutiset.fi

Selaa ylöspäin